Fără apă şi canalizare, la Horoatu Crasnei viaţa merge înainte

Puţine comune sălăjene se pot mândri cu atâtea proiecte finalizate cu succes, folosind banii raţional şi executând la termene, fără nicio penalizare, toate proiectele propuse iniţial de edili. Primarul comunei, Florian Sur, ne-a vorbit despre proiectele finalizate în comună şi în satele aparţinătoare, dar şi despre planurile pe care le are în acest an, pentru localnici. „Ne mândrim cu câteva proiecte pe care pot să le numesc, fără falsă modestie, mari. Astfel, Centrul de Marketing din Horoatu Crasnei care deja funcţionează la capacitate, un proiect pe care l-am pus pe picioare de la „a la z” şi de care suntem mândri. Cele două săli de sport nou-construite şi dotate corespunzător, date deja în folosinţă pentru copiii de la şcolile din Horoatu Crasnei şi Stîrciu, şcoli care şi ele au fost reabilitate şi modernizate, Centrul de Zi de la Stîrciu, Căminul Cultural din Şeredeiu, reabilitat complet şi dotat, sunt doar câteva din proiectele deja finalizate de Primărie, cu sprijinul localnicilor, fireşte.” a spus Primarul Sur.

Comuna nu beneficiază de apă curentă şi canalizare, lucru care pare de neconceput pentru mulţi, mai ales pentru cei de la oraş sau din comunele care au avut mai mult noroc. În condiţiile în care banii se trimit către biserici, sau proiecte aiuristice, iată că în anul 2015 în Sălaj, în multe comune sau sate, oamenii pot muri de sete în cazul unei secete. Primarul este însă optimist şi speră că în al doisprezecelea ceas, solicitările lor repetate îşi vor găsi ecou acolo unde trebuie.

Primăria continuă în acest moment asfaltarea drumului Horoatu-Şeredeiu, din care un sfert este deja gata, fiind vorba de o şosea în lungime totală de 5,5 km. Alte drumuri mai mici au fost asfaltate sau pietruite fiind date în folosinţă. Valoarea totală a proiectelor finalizate a fost de 7 milioane de euro, bani folosiţi până la ultimul cent şi fără nicio penalizare. Discutăm de bani europeni dar şi de o contribuţie cu 2 la sută, bani proveniţi din bugetul Primăriei.

Avem multe planuri”, ne-a mai spus primarul Sur. „Încercăm, atât cât ne putem permite, să dăm prioritate proiectelor vitale, importante pentru oameni. Din păcate, apa şi canalizarea rămân marile noastre speranţe pentru acest an, deşi la ce răspunsuri avem, şansele nu sunt prea mari ca lucrurile să demareze.Oamenii ne întreabă, aşteaptă şi trăiesc mereu cu teama că o secetă i-ar putea lăsa şi fără apă de băut” a adăugat Sur.

Poate cineva acolo sus, îi aude şi pe locuitorii harnici din Horoatu, din Stîrciu, Hurez sau Şeredeiu, oameni care nu cer mai mult decât un sprijin şi înţelegere pentru a se putea bucura cât mai repede de apă curentă şi poate, şi canalizare.

 

Leave a Comment