„De un secol împreună”, la Aluniș

Centenarul Marii Uniri va fi marcat şi la Aluniş, prin spectacolul „De un secol împreună”. Evenimentul organizat de Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” şi Primăria Benesat va avea loc duminică, 2 decembrie, de la ora 13, la Căminul cultural din Aluniş.

Pe scenă vor urca elevii şcolii din localitate, precum şi cei ai Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazu” din Valea Chioarului (județul Maramureș), Grupul Vocal Săplăcancele din Aluniș, Ansamblul Folcloric ”Someșul” din Jibou și artiștii Ioana Pricop și Ionuț Sima.
”Este un moment de sărbătoare pentru toți românii, celebrăm împreună 100 de ani de la făurirea României moderne, dar conservând datinile și tradițiile. Vă așteptăm cu drag, duminica, după ieșirea de la slujba religioasă, să sărbătorim împreună un secol de românism. La Aluniș, generațiile își predau ștafeta atât în viața de zi cu zi, cât și pe scenă, iar noi sprijinim eforturile comunității locale de a-și conserva tradițiile și obiceiurile străbune”, a precizat primarul din Benesat, Sorin Alexandru Romocea.

Alte articole

One Thought to “„De un secol împreună”, la Aluniș”

  1. Anonim

    Eu stiam ca romanii sunt aici,nu de un secol,ci de cand Inca nu se racise bine Pamantul.

Leave a Comment