Competiţii sportive, gastronomie locală şi dansuri populare, la Zilele Crasnei

Comunitatea din Crasna a îmbrăcat straie de sărbătoare la finele săptămânii trecute, cu prilejul celei de-a XIX-a ediţii a Zilelor comunei. Timp de trei zile, crăsnenii şi-au promovat tradiţiile şi obiceiurile, participanţii la eveniment fiind invitaţi să guste din mâncarea delicioasă pregătit de gospodine, să admire frumuseţile zonei, să asiste la diverse evenimente sportive, competiţii sportive, dar şi la spectacole de muzică şi dans.
Deschiderea manifestării a avut loc sâmbătă, 2 septembrie, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, prilej cu care au fost premiate cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, a fost plantat un arbore, simbol al unui deceniu de relaţie de înfrăţire între Crasna şi Kiskunlachaza, şi au fost depuse coroane de flori la statuia lui Petőfi Sándor, poet şi revoluţionar paşoptist maghiar.


O activitate care a trezit interesul multor invitaţi ai sărbătorii de la Crasna a reprezentat-o vizita cu atelajele la pivniţele tradiţionale din zonă. Foarte apreciate au fost şi preparatele tradiţionale, cu care participanţii la Consursul culinar au încercat să îi impresioneze nu doar pe membrii juriului, ci şi pe cei din public.
Pentru pasionaţii de sport, organizatorii au pregătit o competiţie de alergare – „Run to the Hills” şi un meci amical de fotbal, între DVSC Old Boys și Crasna Old Boys, în timp ce iubitorii muzicii au avut parte de un spectacol de muzică religioasă, dansuri populare, precum şi concerte susţinute de Erdodi David, Olah Gergo, Miklos Szilvia şi Szilagyi Sandor.

One Thought to “Competiţii sportive, gastronomie locală şi dansuri populare, la Zilele Crasnei”

  1. Anonim

    No, și „crăsneii” „au gustat din mâncarea gustoasă” la gust?

Leave a Comment