Bani pentru patru comune afectate de inundaţii

Consiliul Judeţean Sălaj va aloca un ajutor financiar de urgenţă în valoare totală de 200.000 de lei pentru patru comune care au fost afectate de ploile abundente de la începutul lunii aprilie a acestui an.
Astfel, din bugetul judeţului vor fi transferaţi câte 50.000 de lei către Consiliile Locale din Cizer, Cuzăplac, Gâlgău şi Vârşolţ, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în aprilie 2013. Întreaga sumă va fi asigurată din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia autorităţilor locale.
Potrivit unui raport al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, precipitaţiile abundente de la finele lunii martie şi începutul lunii aprilie au lovit14 localităţi din nouă comune (Agrij, Bobota, Buciumi, Cizer, Crasna, Fildu de Jos, Gâlgău, Horoatu Crasnei şi Valcău de Jos), valoarea totală a pagubelor ridicându-se la 2,7 milioane de lei. Astfel, au fost afectate 11 poduri şi podeţe, 35 km de uliţe comunale, 5 km de drumuri comunale, au fost avariate trei acoperişuri ale unor obiective socio-economice şi administrative, o casă de locuit din comuna Bobota, 1,5 km de construcţii hidrotehnice şi 30 m gard din oţel.
Pagubele cele mai mari s-au înregistrat în comuna Crasna – 1,75 milioane de lei, urmată de Gâlgău, cu 250.000 de lei şi Cizer, cu 240.000 de lei.

Alte articole

Leave a Comment