RAFTUL CU CARTE: SOCUL – CULTIVARE, UTILIZĂRI ÎN GASTRONOMIE ŞI ÎN FARMACIA CASEI

Autor: Kohut Ildikó

Vrei să afli toate secretele socului? Atunci această carte este pentru tine!
Vei afla informaţii despre istoricul plantei, superstiţiile legate de ea, modul de valorificare ca plantă ornamentală, medicinală precum şi posibilitatea de a o utiliza în diverse reţete culinare.
Vei fi plăcut surprins să afli că socul trăieşte circa 100 de ani şi că are numeroase efecte spectaculoase în prevenirea şi tratamentul alternativ al bolilor cardiovasculare, cancerului, virusului herpetic, HIV-ului, alergiilor, obezităţii şi că poate fi folosit cu succes pentru diverse afecţiuni ale tenului.
Trebuie să ne însuşim modul corect de recoltare şi cultivare pentru a fi siguri că beneficiem din plin de efectele pozitive ale socului. Prin prezentarea tuturor speciilor de soc se atrage atenţia că bozul este toxic, fiind aşadar necesar să cunoaştem foarte bine toate speciile. Chiar dacă se culeg specii cu efecte benefice este esenţial să ne asigurăm că nu sunt poluate, fiind prezentată o tehnică prin care ne putem da seama de acest lucru.
În final se prezintă o multitudine de reţete din florile şi fructele acestei plante foarte apreciate încă de la Hipocrate (460 î.Hr) .
Cartea poate fi comandată de la http://www.edituracasa.ro

Alte articole

Leave a Comment