RAFTUL CU CARTE: Ochi de lup

autor: Daniel Pennac

„Ochi de lup”, de Daniel Pennac, este o poveste frumoasă despre înțelegere, încredere, prietenie și ajutor reciproc. Totodată, „Ochi de lup” e despre dragostea și grija omului față de animale. Autorul ei, Daniel Pennac, unul dintre cei mai renumiți și mai iubiți scriitori contemporani francezi, spune într-un interviu că înțelegerea lucrurilor e un izvor de fericire adevărată, iar fericirea poate fi atinsă atunci când învățăm să înțelegem. „Ochi de lup” ne ajută să înțelegem mai bine cum stau lucrurile cu singurătatea, fidelitatea, perseverența şi prietenia.

Într-o grădină zoologică din Paris, un lup polar însingurat, rănit, înrăit și trist, e înţeles şi compătimit de Africa, un pui de om empatic și înzestrat cu talent de povestitor. Aceste ființe care au suferit în viață la fel de mult ajung să se înțeleagă din priviri.

Un alt punct de vedere, o privire cu alți ochi sau cu un singur ochi, dar capabil să pătrundă în esența lucrurilor. Să nu uităm că e frumos să visezi chiar şi atunci când nu dormi și că înţelegerea poate vindeca de multe ori răni adânci.

Traducere din limba franceză de Simona Negrea.

Cartea poate fi comandată de la Web: https://www.edituraparalela45.ro/

Leave a Comment