Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior şi restricţiile de circulaţie pe timp de noapte

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că prima etapă de relaxare a restricţiilor va avea loc chiar în acest weekend. Este vorba despre renunţarea la masca de protecţie în aer liber, cu câteva excepţii, şi la restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, potrivit digi24.ro.

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricţii în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiţionate de evoluţia pandemiei şi gradul de vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis într-o declaraţie de presă.

15 mai este primul punct din calendarul de relaxare, când se va renunţa la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice exterioare, cu câteva excepţii – zone aglomerate precum târguri, pieţe sau staţiile pentru transportul în comun.

Tot din acest weekend sunt ridicate restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, a precizat preşedintele.

„Campania de vaccinare a prins viteză, am parcurs deja un drum lung, însă e evoie de mai mult. Dacă vrem să ieşim din pandemie trebuie să ne vaccinăm”, a adăugat el.

One Thought to “Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior şi restricţiile de circulaţie pe timp de noapte”

  1. Anonim

    SI-AU BATUT JOC DE NOI DESTUL !!!!!

Leave a Comment