RAFTUL CU CARTE: Există viață după Coronavirus!

Autor: Laurențiu Corban

Jurnalele unor supraviețuitori și alte povești adevărate din vremea pandemiei

de Laurențiu Corban, Dragoș Nedelescu

Colecția Coronavirus 2020 (vol. VI)

Când în România părea că primăvara își va intra pe deplin în drepturi, iar oamenii vor inunda cu voioșie străzile, un duh rău venit de aiurea ne-a schimbat dintr-odată modul în care înțelegem lumea și viața noastră de zi cu zi, dar și perspectiva asupra viitorului imediat. Dinspre canalele de presă s-au revărsat spre noi o sumedenie de informații contradictorii, zvonuri alarmiste și date controversate, buimăcindu-ne efectiv. Dincolo, însă, de tot acest noian de știri amenințătoare, la început timid, dar apoi tot mai bine conturat, s-a ițit, totuși, și un șuvoi de optimism, care, în ciuda tuturor opreliștilor, a sfârșit prin a impune o altă perspectivă asupra a tot ceea ce se va fi întâmplat cu noi și cu gândurile noastre: DA, EXISTĂ VIAȚĂ ȘI DUPĂ CORONAVIRUS!

Iată doar o parte dintre poveștile amestecate și destul de neasemănătoare din care, până la urmă, se nutresc – integral – și speranțele noastre:

1, 2, 3… 123! Primele cazuri de coronavirus din România – detalii inedite; Povestea românului care, la începutul pandemiei, a intrat singur în carantină, după ce s-a întors din Hong Kong; Frumusețea driblând virusul; Cinci ore la supermarket; Lumini și umbre; Interviul tulburător cu Pacientul #37; Povestea unui medic infectat cu Covid-19; „Era o șansă bună să fiu cazul 7 din 10 martie…”; Strigătul unei femei de afaceri: „Este o ţară plină de laşi şi de sclavi, care ascultă doar ce le convine…”; Pacientul #0 venea de la înmormântare și a pus-o de un grătar; Despre izolare în vremea coronavirusului; „În Iad și înapoi…” – poveștile unor supraviețuitori; Gândurile unui preot român; 14 zile în casă la București după 5 zile la Milano; Infectat la un meci de fotbal din Liga Campionilor; Vineri, 13; O zi de naștere într-un centru de carantină; „Viața mea în cele 10 zile de izolare acasă…”; Jurnal din linia întâi; „Într-o săptămână, am trecut de la seri dansante la izolare…”; „Am reapărut, ca Lazăr, din morți. Vreau doar să-mi văd fetița născându-se. Atât!”; 39 de ore pe Instagram – Jurnal de izolare la 15 ani în București; „JURNAL COVID 19, stare de urgență – ziua întâi: depresie, anxietate, poveste vindecătoare”

Un proiect editorial INTEGRAL

Cartea poate fi comandată de la Web: https://eintegral.ro/

Leave a Comment