Viitoarea biserică din Crişeni va fi construită de „cine trebuie”

Aşa cum anticipam în urmă cu câteva zile, câştigătorul „licitaţiei” pentru desemnarea constructorului noii biserici ortodoxe în localitatea Crişeni a fost firma agreată de către feţele bisericeşti. Deşi autorităţile din comună au cadorisit Parohia Ortodoxă Română Crişeni cu o sumă deloc de neglijat, respectiv 740.000 de lei, acestora ni li s-a permit nicio altă implicare în presupusa licitaţie.
Acest lucru ne-a fost confirmat de către primarul Maior Andrei. „Ne-au lăsat pe dinafară, fără nicio explicaţie. Nu am fost convocaţi la niciuna dintre întâlnirile comisiei care s-a ocupat de organizarea licitaţiei. În realitate, licitaţia a fost organizată de două ori, astfel că în cele din urmă a câştigat o firmă din Crişeni”, a precizat edilul. Licitaţia în cauză a constat în cerere de oferte, însă, potrivit unor surse din interiorul comisiei, deschiderea plicurilor s-a făcut în absenţa firmelor doritoare să prindă contractul. Ba mai mult, spun aceleaşi surse, constructorilor li s-a cerut o nouă ofertă, iar firma agreată a avut ocazia de a-şi adapta preţul, astfel încât să bată oferta concurenţilor.
Contactat, preotul paroh Ioan Ardelean a refuzat să comenteze situaţia: „Nu dau interviuri. Amin! Nu am nimic de spus. Amin!”, au fost singurele replici pe care ni le-a oferit faţa bisericească înainte de a închide telefonul. În ceea ce-i priveşte pe oficialii Episcopiei Sălajului, aceştia nu au putut fi contactaţi.
Reamintim că, zilele trecute, consilierii locali din Crişeni au alocat 740.000 de lei pentru construcţia unei noi biserici ortodoxe în centrul de comună. Banii provin din cele 6,8 milioane de lei pe care compania Michelin le-a plătit administraţiei locale pentru terenul de 20 de hectare achiziţionat în comună la începutul anului în curs. Dărnicia consilierilor crişeneni nu se opreşte aici, întrucât în bugetul pe anul viitor este prevăzută alocarea a încă 360.000 de lei, tot pentru ridicarea lăcaşului de cult. „În total, vom aloca 1,1 milioane de lei pentru construcţia noii biserici ortodoxe. Asta au decis consilierii”, a explicat primarul Maior, adăugând că sumele vor fi plătite doar în baza facturilor şi după ce lucrarea este recepţionată. „Vrem ca banii să fie folosiţi pentru ridicarea în roşu a bisericii, finisajele urmând să fie realizate de beneficiar”, a mai spus edilul din Crişeni.
Investiţia în construcţia viitorului lăcaş de cult, ce va fi amplasat la o distanţă de circa 1,5 kilometri de biserica ortodoxă existentă, se ridică la 2 milioane de lei.

Alte articole

8 Thoughts to “Viitoarea biserică din Crişeni va fi construită de „cine trebuie””

 1. as

  ce-i primare ,iti este ciuda ca nu ai participat la ciolan , ai destule pacaTE , NU O SA-TI FIE IERTATE , poate nici de organele in drept , la cate m,agarii ai facut . Ai platit canalizarea in comubna si nu e fuctionala , cati bani sau dus la statia de epurare , vreau sa zic DE CACAT!!!!!!

  1. Anonim

   asaaa , ia apararea popilor pe care nu-i mai satura Dumnezeu! apropo’s , nu se sesizeaza nimeni in cazul asta ?

 2. Anonim

  daca biserica e ortodoxa de ce nu o construiesc pe banii ortodocsilor? Consiliul Local inseamna una si acelasi lucru cu consiliul parohial? apoi va plangeti ca nu aveti scoli, spitale canalizari etc.

  1. Anonim

   tara te vrea prost, nu trebuie scoli
   doar biserici, sa se poata prostii lumea

 3. Zălăuan

  Iată cum se fac bisericile, din banii primăriilor, nu din banii enoriaşilor, aşa cum mint popii.
  Oare câte biserici sunt în Crişeni ?
  Mai trebuia încă una ?
  Nemernicii de popi mint că propaganda comunistă, ateist -criminală, nu i-a lăsat să construiască biserici.
  În Crişeni, pe vremea comuniştilor oare nu a fost biserică ?
  Să vă bată dumnezeu, nemernici mincinoşi de popi !

 4. Anonim

  nu va era clar v? Ardelean e inteles cu Gardan . spagutza circula 🙂

 5. as

  cred ca tu anonom de la 7,47 tii cu primarul Moaior si stii ca toate licitatiile tinute pe banii satului au fost trunchiate si castigate de cine vroia el . nu cumva esti din clica acestuia , eu in nici un caz nu iau apararea popilor ca de fapt si ei traiec boiereste tot pe banii nostri , a enoriasilor. Tu nu intelegi un lucru , primarul fura din banii publici pe care supusii acestuia (consilierii lacali ) ne impun aceste biruri, care cresc in fiecare an.

 6. Vasile dintre bile

  >>>apoi daca-i popa Ardelean poti sa spui Corleone>>>!

Leave a Comment