Primarii sălăjeni au fost iniţiaţi în tainele Legii infrastructurii de comunicaţii

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) s-au întâlnit, marţi, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj cu 52 de primari sălăjeni şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, pentru le comunica responsabilităţile ce le revin ca urmare a implementării Legii nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice.
Întâlnirea se înscrie într-o campanie de informare derulată de către ANCOM, al cărei scop îl reprezintă facilitarea implementării prevederilor actului normativ amintit, ce are impact atât asupra activităţii furnizorilor de reţele de comunicaţii electronice, cât şi asupra autorităţilor publice locale, proprietarilor de imobile şi altor deţinători de infrastructură.
„Autorităţile locale şi cei 22 de furnizori de comunicaţii electronice din judeţul Sălaj au primit deja informări din partea ANCOM cu privire la drepturile şi obligaţiile care le revin conform acestei legi. În plus, reprezentanţii Autorităţii vor avea întâlniri cu primarii sau alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţ, la sediul acestora, pentru a discuta în detaliu despre modul de implementare a acestei legi, având în vedere particularităţile fiecărei localităţi”, se arată într-un comunicat al Autorităţii.
Legea nr. 154/2012 vine să sprijine dezvoltarea de reţele de comunicaţii electronice la nivel naţional şi să stimuleze investiţiile în reţele şi infrastructuri de comunicaţii, precum şi concurenţa între furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice. De asemenea, stabileşte condiţiile în care se realizează accesul pe proprietatea publică sau privată în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii ori mutării reţelelor de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora, modul de utilizare partajată a elementelor de infrastructură, precum şi măsurile privind construirea de reţele de comunicaţii electronice.

Alte articole

Leave a Comment