Peste 100 de contestaţii la sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Cele mai multe contestaţii au fost depuse la matematică, respectiv 37, urmate de cele la limba şi literatura română, 33. Potrivit informaţiilor furnizate de Flavia Ardelean, vicepreşedintele comisiei de bacalaureat Sălaj, imediat după afişarea primelor rezultate, au fost înregistrate 111 contestaţii. Cei mai mulţi candidaţi nemulţumiţi de notele obţinute în această sesiune au fost cei care au susţinut examenul la matematică, 37, spre deosebire de sesiunea anterioară, când cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română. De asemenea, 33 de absolvenţi de liceu au contestat nota primită la limba şi literatura română, urmaţi de cei care au susţinut examenul la biologie, respectiv 23. La geografie au fost depuse 12 contestaţii, iar la polul opus s-au situat disciplinele: limba maghiară, istoria, chimia sau informatica, unde a fost depusă câte o contestaţie.

Rezultatele finale în urma soluţionării contestaţiilor vor fi afişate joi, 5 septembrie.
Pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat, în Sălaj, s-au înscris 665 de candidaţi din promoţia 2013 şi 202 din promoţiile anterioare, iar în sălile de examen au fost prezenţi 715 dintre aceştia. Primele rezultate au fost afişate luni, 2 septembrie, în jurul orei 12, atât pe site-ul Ministerului Educaţiei cât şi la avizierele centrelor de examen din judeţ. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, doar 183 dintre absolvenţii de liceu care au susţinut bacalaureatul în această sesiune au reuşit să obţină medii de promovare, ceea ce reprezintă 25,56 la sută din totalul acestora.

Alte articole

One Thought to “Peste 100 de contestaţii la sesiunea de toamnă a bacalaureatului”

  1. […] Cele mai multe contestaţii au fost depuse la matematică, respectiv 37, urmate de cele la limba şi literatura română, 33. Potrivit informaţiilor furnizate de Flavia Ardelean, vicepreşedintele comisiei de bacalaureat Sălaj, imediat după afişarea primelor rezultate, au fost înregistrate 111 contestaţii. Cei mai mulţi candidaţi nemulţumiţi de notele obţinute în această sesiune au fost cei care au susţinut examenul la matematică, 37, spre deosebire de sesiunea anterioară, când cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română. De asemenea, 33 de absolvenţi de liceu au contestat nota primită la limba şi literatura română, urmaţi de cei care …mai multe stiri […]

Leave a Comment