Ultima şansă, votul tău contează! Duminică, sălăjenii îşi aleg preşedintele!

Românii cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică,16 noiembrie, la urne pentru a-şi alege preşedintele. După primul tur al alegerilor prezidenţiale, din cei 14 candidaţi, înscrişi în cursa pentru Cotroceni au rămas doar doi: Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) şi Klaus Iohannis Alianţa Creştin-Liberală.

 

Cetăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne. Secţiile de votare vor fi deschise de la ora 7 până la ora 21 şi potrivit legislaţiei în vigoare, drept de vot au cetăţenii români care au 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv, cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sau în străinătate. Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.
Alegătorii vor vota la secţia de votare la care sunt arondaţi, potrivit domiciliului, iar cei care sunt în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie de votare, pe listele suplimentare, fiind înscrişi de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare într-un tabel separat. Numărul sălăjenilor cu drept de vot, înscrişi în listele electorale pentru alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie 2014, este de 200.234, repartizaţi pe liste permanente în 312 secţii de votare.

Cerere pentru urna mobilă

Cetăţenii care au nevoie de urna mobilă duminică, 16 noiembrie, să facă solicitarea din timp. Astfel, persoanele imobilizate la pat sau care nu se pot deplasa la secţia de votare, din diverse motive de sănătate, dar care doresc să-şi exercite dreptul de vot privind alegerea preşedintelui României, trebuie să redacteze o cerere scrisă prin care pot solicita urna mobilă. La cererea respectivă, persoanele în cauză trebuie să anexeze copii după actele medicale care dovedesc faptul că deplasarea este imposibilă sau extrem de dificilă şi să o depună, prin reprezentanţi, la secţia de votare unde sunt arondate în ziua prealegerilor, respectiv sâmbătă, 15 noiembrie, între orele 18 – 20. În plus, au obligaţia să completeze declaraţia pe proprie răspundere că nu au votat anterior şi nici nu vor mai vota în data de 16 noiembrie 2014. În ziua alegerilor o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral al secţiei de votare se va deplasa la domiciliile alegătorilor netransportabili, care au depus cererea menţionată, cu actele necesare pentru exercitarea dreptului de vot.În primul tur al alegerilor prezidenţiale, în întreg judeţul Sălaj, numărul total al alegătorilor care au solicitat urna specială a fost de 1.033 de persoane, dintre care mai mulţi în municipiul Zalău.

Acte necesare pentru vot

Pentru a-şi exercita dreptul la vot, conform legislaţiei în vigoare, cetăţenii trebuie să se legitimeze în biroul electoral al secţiei de votare cu un act de identitate valabil în ziua votării. Astfel, cetăţenii români cu domiciliul în România care în ziua votării se află în ţară se pot legitima cu: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic şi carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.De asemenea, cetăţenii români cu domiciliul în România care în ziua votării se află în străinătate, îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în străinătate cu unul din următoarele acte: paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaport de serviciu, paşaport de serviciu electronic, paşaport simplu, paşaport simplu electronic, paşaport simplu temporar, titlu de călătorie, cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate. Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care în ziua votării se află în ţară îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în România în baza unuia din următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: paşaportul simplu cu menţionarea ţării de domiciliu (CRDS); paşaportul simplu temporar cu menţionarea ţării de domiciliu (CRDS) sau paşaportul simplu electronic cu menţionarea ţării de comiciliu (CRDS);
Persoanele care au dreptul de vot şi care se află în altă localitate decât acea de domiciliu au posibilitatea să-şi exercite dreptul de vot la orice secţie electorală după ce în prealabil au completat declaraţia pe proprie răspundere că nu au votat şi nici nu vor mai vota în data de 16 noiembrie 2014.
La cererea alegătorului, în cazul în care acesta a aplicat greşit ştampila cu menţiunea “VOTAT”, dar nu a introdus buletinul în urnă, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare îi poate elibera, numai o singură dată, un nou buletin, reţinând şi anulând buletinul de vot iniţial.

Victor Viorel  Ponta

Victor Ponta este un politician, membru al Partidul Social Democrat, preşedintele partidului şi premierul României. S-a născut în 20 septembrie 1972 la Bucureşti şi a fost, printre altele: vicepreşedinte al Biroului Permanent din Camera Deputaţilor, conferenţiar universitar la Catedra de Drept Penal a Universitatii Romano-Americane, în octombrie 2002 lector universitar la Catedra de Drept Penal a Universitatii Romano-Americane, coordonator al Biroului de Combatere a Spălării Banilor, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie – secţia Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică – specializat în domeniul infracţiunilor economico-financiare, ministru delegat pentru Controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aplicării „Acquisului Comunitar”, şeful Corpului de Control al Guvernului. A intrat în politică în anul 2001 la invitaţia lui Adrian Năstase, căruia i-a fost asistent la catedra de Drept Internaţional Public. Este căsătorit cu Daciana Sârbu, europarlamentar, fiica a politicianului PSD Ilie Sârbu.

Klaus Werner Iohannis

Klaus Werner Iohannis este un politician român de etnie germană, de meserie profesor de fizică. S-a născut în 13 iunie 1959 la Sibiu. Din anul 2000 este primar al municipiului Sibiu. A fost reales primar al Sibiului în 2004, 2008 şi 2012, iar din acest an este preşedintele Partidului Naţional Liberal şi candidatul ACL (PNL+PDL) la alegerile prezidenţiale din 2014.Candidatul la preşedinţia României, Klaus Iohannis a absolvit în anul 1983 studiile de fizică la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. După terminarea facultăţii a fost mai întâi profesor de fizică la unele şcoli din Sibiu. În ’97 a devenit inspector şcolar general adjunct, apoi inspector şcolar general al judeţului Sibiu, până la intrarea în politică în anul 2000. Este căsătorit din anul 1989 cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu.

17 Thoughts to “Ultima şansă, votul tău contează! Duminică, sălăjenii îşi aleg preşedintele!”

 1. Anonim

  Sansa noastra este de a merge cat mai multi la vot. Ponta nu trebuie sa iasa presedinte, Romania nu este o tara de mincinosi , hoti si impostori.
  Sa acordam atentie maxima la ceea ce se intampla la sectiile de votare din tara; trebuie ca Dragnea si infractorii din jurul sau sa fie impiedicati sa fraudeze din nou alegerile.

 2. Anonim

  Adevarata societate civila, fortele cu adevarat democratice, ziaristii cinstiti, studentii trebuie sa sesizeze imediat Politia, Jandarmeria, Presa, in caz ca descopera incercari de fraudare a alegerilor.
  Stiindu-se atent supravegheati, infractorii din psd, care au fraudat de fiecare data alegerile, poate se vor speria si vor renunta la indeletnicirea lor.

 3. Anonim

  Singura forta a lui Iohannis suntem noi, poporul roman, cu conditia ca sa IESIM LA VOT in numar cat mai mare si sa ne punem PRESEDINTELE, pe K. Iohannis. Asa ne vom salva STATUL si viitorul copiilor nostri. Mobilizati-va familia, prietenii, vecinii. Fiti voi jurnalisti pentru cei care nu au acces la informatia corecta, pentru cei nestitutori. Ajutati-i sa inteleaga importanta zilei de 16 noiembrie.

 4. Anonim

  Eu sunt un ins care nu traiesc si nu voi trai in mojicia si egoismul a celor care nu vad in fata ochilor decat propria lor pensie si propriul lor salariu, iar pentru argumente de acest fel sunt dispusi sa-si vanda si copiii. Multi dintre acesti insi sa nu uite ca li se datoreaza faptul ca in aceasta patrie a stat armata rosie 14 ani fara nici un motiv rezonabil, ca au turnant pe altii ca sa avanseze in cariera, ca au devenit membri de partid ca sa capete statut social samd, samd.
  Asa sunt eu, mosier, si din cand in cand le aduc aminte proletarilor ca lumea n-a inceput si nu se va termina cu ei si nici cu odraslele lor.

 5. Anonim

  Johannis nu este MESIA asteptat de majoritatea romanilor, dar CU SIGURANTA e de O MIE DE ORI mai bun ca ponta!!!
  Prim mafiotul italiei sustine prim plagiatorul romaniei; cine se-aseamana se aduna.
  SINGURA SOLUTIE = sa votam MASIV cu Johannis!!!

 6. Anonim

  Nu toţi au recurs, în campanie, la cele mai mârşave lovituri, incompatibile cu jocul social al democraţiei. Nu toţi şi-au batjocorit contracandidatul pentru că nu are copii. Nu toţi au folosit Poşta Română pentru a-i înspăimânta şi a-i minţi cu tăierea pensiilor pe bătrânii ţării.
  Nu credeţi că măcar pentru a da o replică acestor mizerii merită să veniţi pe 16 noiembrie la urne? Îi puteţi sancţiona, îi puteţi opri, prin votul vostru, pe cei care le-au făcut. De voi depinde să împiedicaţi căderea colectivă într-o prăpastie a istoriei. N-are cum să nu vă pese de noi toţi. Nu credeţi că merită să dăruiţi o oră din viaţa voastră pentru viitorul vieţilor noastre? Gândiţi-vă la nenorocirea care se va abate peste ţară, dacă vă veţi folosi libertatea de a alege ca libertate de a alege să nu alegi.

  Nu vă amăgiţi că stând acasă nu veţi vota. Stând acasă, veţi vota un impostor periculos.

 7. Anonim

  Oameni buni! Oameni de buna credinta! Romani satui de atata mistificare! Trebiue sa ne mobilizam si chiar daca acest infam iese la alegeri ( ca dispune de tertipuri si de lingai cat cuprinde!), sa nu-si inchipuie ca o sa-i mearga bine pe mai departe! Sa simta ca e incoltit din toate partile de cei care s-au saturat. Nu in parlament se afla opozitia! Acolo fraternizeaza cu totii! In strada, in presa celor care nu s-au vandut, peste granita peste tot! N-am crezut sa ajungen din nou de unde-am plecat! Dar mai intai de toate: LA VOT! Civilizat, demn, cinstit! Si noi suntem destui si sa se vada ca nu suntem ca EI!

 8. Anonim

  Da-i dracului de tampiti, imi zice ieri un prieten. Daca vor sa moara cu Ponta de gat, lasa-i sa vada ce-i aia. Cum au vazut si cu Iliescu, pana le-a iesit pe nas: 2 mineriade, de n-a mai pus nici un investitor strain piciorul in Romania, timp de 6 ani. Lasa-i sa ramana someri, fara fime, fara patroni, sa se fure unul pe altul pana or crapa. Care-i problema?

 9. Anonim

  Cum minciuna are picioare scurte, iata ca, inainte de alegeri se retrag tichetele cadou, produsele alimentare livrate cu larghete de clica PSD, INS anunta continuarea si adancirea derapajului economic, iar in unitatile de invatamant superior nu s-au primit salariile intrucat nu sunt bani in Ministerului Educatiei, in schimb s-au virat in conturi pomenile; nu sunt suficiente sectii de votare si buletine de vot in diaspora!
  Oda minciunii si imposturii cantata in permanenta de televiziunile de partid este mai mult decat dizgratioasa.

 10. Anonim

  …..le va conveni noua impozitare pentru ca marea lor majoritate sunt tot felul de „asistati” care ne cotrobaie prin buzunare.

  Noua impozitare se adauga celorlalte abuzuri ale acestui sistem politic ticalos, in care „alesii” nu raspund in niciun fel pentru minciunile electorale.

  Jos ponta!
  Ne-au promis cumva marirea impozitelor, apararea infractorilor din parlament, scumpirea carburantului si a gazelor ? NU !
  Ne-au mintit cu un milion de noi locuri de munca, scaderea taxelor si a impozitelor, mii de Km de autostrazi, dreptate pana la capat…..etc.

  Aceasta clasa de mincinosi patologici nu poate disparea decat odata cu acest sistem politic perfid care, pe zi ce trece, se transforma in cea mai neagra dictatura.

 11. Anonim

  Pomenile electorale le vom plati cu totii. In plus, trebuie sa ramina si de furat pentru mafia rosie a plagiatorului Ponta si a clientelei lui.

 12. pop ioan

  Măi Gusti Tesinschi,cum poți să fii atât de îngrămădit ? Cum adică ,,Sălăjenii își aleg președintele,, ? Păi ce,va fi numai președintele sălăjenilor ? Vai de kru vostru de ziariști…

 13. pop ioan

  Și să revin la subiect…Îmi place cum gândesc toți acești ,,Anonimi,,.Să dea Domnul să rămâneți așa toată viața !

 14. Anonim

  votaț Fonta să ne mărește salaru!

 15. Anonim

  PONTA UNA GANDESTE, ALTA SPUNE SI ALTA FACE. ESTE UN PERVERS PANA IN MADUVA OASELOR. ARE CREIERUL DEFECT, ESTE IRECUPERABIL.

 16. Mihai

  foarte meseriaș articolul. Adevărat, Augusta Draga, ai fost al naibii de obiectiva. Lui Iohannis, erai in stare sa-i scrii si ce a mâncat cu familia in dimineața care a trecut ( dacă ai fi știut , evident ) , in timp ce pentru Ponta ai făcut o cu totul alta descriere. De ce oare ? Chiar nu ai găsit nimic sa-l caracterizeze pe Iohannis, bietul de el ? Ce Votează toți ” anonimii ” care au comentat ? O holograma, cumva? Îți dau un sfat gratuit : lasă-i pe cei care știu sa scrie articole sa se înhame la subiecte care ar putea fi citite. Duci in derizoriu credibilitatea publicației.

Leave a Comment