Trei zile şi trei nopţi de distracţie la „Zilele Zalăului”

 

Petrecerea zălăuanilor, dar şi a celor care ne vor trece pragul oraşului în acest sfârşit de săptămână, ia startul astăzi, odată cu debutul evenimentelor pe care le puteţi trece în revistă în rândurile alăturate. Evenimente de toate genurile, concursuri, competiţii sportive, concerte şi reprezentaţii, sunt doar câteva din atracţiile acestor „Zile”, devenite tradiţie la Zalău. Acestora li se adaugă desigur, atmosfera generală specifică acestui eveniment pitoresc la care, cu mic cu mare, participă orice sălăjean dornic de distracţie şi recreere.

Sărbătoarea aşteptată de toţi sălăjenii, dar şi de locuitori sau turişti veniţi din alte judeţe sau din străinătate, va debuta oficial (deşi activităţile demarează vineri), sâmbată,1 august, începând cu ora 11, în cadrul şedintei festive ce se va desfăşura în sala „Avram Iancu” din Primăria Zalău. Cu această ocazie, vor fi felicitate cele 44 de cupluri care în acest an sărbătoresc, la Nunta de aur, 50 de ani de căsnicie.Tot sâmbată, vor fi premiaţi în cadrul aceleiaşi festivităţi, 32 de elevi de la unităţile de învaţamânt din Zalău, olimpici care au obţinut premiile I, II, III la concursuri naţionale şi internaţionale aflate în calendarul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Muzică, activităţi şi evenimente pentru toţi, un bulevard plin cu oferte care mai de care mai îmbietoare, tarabe şi tonete încărcate de obiecte tradiţionale, haine, jucării şi bineînţeles, nelipsitele produse şi băuturi tradiţionale sau… mai puţin tradiţionale, însă cu siguranţă, pentru toate gusturile şi poftele.

Programul oferit de municipalitate este unul variat, fiecare dintre cei care vor dori să participe la această sărbătoare devenită tradiţie, va găsi cel puţin un eveniment pe placul său, în cele trei zile de petrecere din oraşul de la poalele Meseşului.

Festivalul Naţional de Folclor ,,Cânt şi joc pe plai străbun

Organizat de Casa Municipală de Cultură şi Primăria Municipiului Zalău, festivalul ajuns la ediţia a III-a se va desfăşura pe parcursul zilelor de vineri, 31 iulie şi sâmbătă,1 august. Ansambluri folclorice din Sibiu, Alba, Mureş şi Sălaj vor evolua pentru sălăjeni în cele două zile de petrecere, acest festival având sâmbătă , ca invitat special, pe îndrăgita solistă Sava Negrean Brudaşcu.

Festivalul de muzică folk „Folk Fest”

Nu lipseşte nici muzica folk în acest an, invitaţii de seamă ai festivalului fiind Ducu Bertzi şi Magda Puşkaş & Prietenii. Ediţia a IV-a a acestui festival este organizată de Casa Municipală de Cultură Zalău şi Primăria Municipiului Zalău, spectacolele având loc sâmbătă seara în sala Casei Municipale de Cultură Zalău.

Amicii Muzeului” vin la Festivalul Roman Zalău Porolissum

Festivalul Roman Zalău – Porolissum, ediţia a XI-a, va fi organizat de Primăria Municipiului Zalău şi asociaţia “Amicii Muzeului”, sâmbătă, 31 iulie. Festivalul va debuta la ora 11 cu instalarea taberelor pe platoul din faţa Parcului Central, urmată de prezentarea trupelor Legio VII, Gemina Felix, Pia Fidelis, Numerus Palmyrenorum, Lupii Daciei, Magna Sarmatia, Vox Dacorum şi Nimfele Daciei. Iubitorii de istorie vor putea admira şi un ritual nuntă romană. Spectatorii se vor delecta şi cu demonstraţii de lupte, ritualuri în arta vindecării şi un „Program în tabără„ care va cuprinde acitivtăţi cu participarea publicului: tras cu arcul, aruncarea suliţei, lupte demonstrative cu publicul (se vor folosi săbii de lemn),va exista şi un atelier de confecţionat mărgele, unul de confecţionat fibule (agrafe de metal antice), podoabe dacice, ateliere de dans şi muzică. Publicul va putea folosi instrumentele muzicale – tobe, tulnic, buhai etc. – vor putea proba echipamente militare şi civile şi se vor putea fotografia în ipostaze şi costume inedite. La lăsarea serii va avea loc “Bătălia finală” între romani şi războinicii daci şi barbari, iar după ora 20.30 va avea loc parada trupelor, pe platoul din faţa Parcului Central.

Legendara trupă Smokie vine la Zalău cu un spectacol incendiar

Duminică, începând cu ora 18, vor evolua pe scena din faţa casei de Cultură a Sindicatelor, un DJ şi un MC care vor pregăti asistenţa pentru ceea ce va urma, momente cu muzică de calitate şi o atmosferă căruia Zalăul i-a dus lipsă de ceva timp. Seara, formaţia Pro Consul, Matteo şi mult aşteptata formaţie Smokie, vor încheia seria evenimentelor dedicate Zilelor  Cetăţii. recitalul celor de la Smokie,  va începe după ora 21.30. Zilele oraşului se vor încheia la miezul nopţii, cu un foc de artificii pe care zălăuanii îl vor păstra în amintire până anul viitor, când o vom lua de la capăt din nou, conform tradiţiei.

 

Alte articole

One Thought to “Trei zile şi trei nopţi de distracţie la „Zilele Zalăului””

  1. Dora

    N-ati aflat ca Ruby nu mai vine????
    Nu puteti sa scrietei mai concret care e programul??
    Nu va verificati textul inainte de a-l publica???

    Se scrie Zalau si nu Yalau!!!

Leave a Comment