Copilă de şapte ani, abuzată sexual de propriul frate

 

Un nou caz de agresiune sexuală, în care victimă a fost o copilă de doar şapte ani, a ajuns, zilele acestea, pe masa magistraţilor sălăjeni. Un adolescent din Zalău şi-a abuzat propria soră, recurgând la diverse ameninţări, inclusiv cu moartea. Cea care a sesizat organele de Poliţia a fost chiar mama celor doi fraţi.
Tânărul, care în prezent este major, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. Dosarul a fost înregistrat miercuri, 29 iulie, pe rolul Judecătoriei Zalău, potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al instanţei menţionate, Gabriela Săvescu. „Inculpatul este judecat, în stare de libertate, pentru agresiune sexuală. Nu au fost dispuse măsuri preventive în cazul său”, a precizat magistratul zălăuan.
Totul s-a întâmplat în perioada sărbătorilor de iarnă din 2013, astfel că zălăuanul ajunge în faţa judecătorilor la aproximativ un an şi jumătate de la săvârşirea faptei. Potrivit Gabrielei Săvescu, în 6 februarie 2014, în jurul orei 11, s-a reclamat un viol prin apel la numărul unic de urgenţă 112. „În urma apelului primit, un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău s-a deplasat pentru a verifica cele sesizate. Din primele verificări şi relatări ale persoanele prezente, minorul P.I. a întreţinut acte de natură sexuală cu sora lui mai mică, în vârstă de şapte ani”, a explicat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Zalău. Totodată, s-a mai stabilit faptul că minora i-a relatat mamei, cu o zi înainte, mai exact, în 5 februarie, ce s-a întâmplat de Sărbători. Femeia, după ce s-a sfătuit cu sora sa, a sesizat Poliţia, spun anchetatorii. Potrivit acestora, „în urma cercetărilor efectuate, s-a reţinut că inculpatul minor P.I., într-o seară, în perioada sărbătorilor de iarnă din 2013, prin constrângere, apelând la diverse ameninţări, inclusiv cu moartea, a săvârşit acte de natură sexuală, dar care nu au presupus penetrare cu caracter sexual, asupra surorii de şapte ani”. Astfel, după cum a subliniat reprezentantul instanţei zălăuane, acuzaţia care îi este adusă tânărului este cea de săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală.

Minoră de nouă ani, violată de unchiul său
Reamintim că la începutul acestei luni, un alt caz tulburător, victimele fiind tot minore, intra în atenţia judecătorilor şimleuani. Doi fraţi din comuna Bănişor, acuzaţi că au supus la agresiuni sexuale, timp de mai mulţi ani, două copile, au fost trimişi în judecată pentru viol, corupere sexuală a minorilor şi agresiune sexuală, în formă continuată. Potrivit magistraţilor şimleuani, Viorel Chifor de 46 de ani este acuzat de viol în formă continuată şi corupere sexuală a minorilor în formă continuată, în timp ce fratele său, Liviu Chifor de 41 de ani a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală şi corupere sexuală a minorilor, ambele în formă continuată.
Totul a ieşit la iveală la începutul lunii iulie, când o femeie din Zalău a sesizat Poliţia despre faptul că o copilă de nouă ani a fost victima unor fapte de agresiune sexuală. În urma cercetărilor făcute de poliţiştii sălăjeni, s-a constatat că este vorba de două minore, una de nouă ani şi una de 13 ani, al căror chin a început în urmă cu câţiva ani.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit faptul că, în perioada 2010 – 2015, Viorel Chifor de 46 ani a întreţinut raporturi sexuale, în repetate rânduri, cu minora de nouă ani. De asemenea, timp de trei ani, în intervalul 2011- 2014, inculpatul a mai întreţinut acte sexuale şi cu o minoră de 13 ani.
Totodată, extinzând cercetările, poliţiştii au constatat că minora de 13 ani, a mai fost agresată sexual de un bărbat de 41 ani, respectiv de Liviu Chifor, fratele primului inculpat şi în acelaşi timp tatăl fetiţei de nouă ani. Drept urmare, minora de nouă ani a fost preluată în regim de urgenţă de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, întrucât mama acesteia este decedată. “În ceea ce o priveşte pe minora de 13 ani, aceasta s-a întors acasă împreună cu mama sa, urmând să intre într-un program de consiliere”, a precizat la vremea respectivă Violeta Milaş, directorul DGASPC Sălaj. Conform spuselor sale, familiile locuiesc într-o zonă mai izolată a localităţii Ban, comuna Bănişor. Cei doi bărbaţi se află în arest preventiv din 9 iulie.

Alte articole

Leave a Comment