Amenzi de sute de mii de lei, aplicate de poliţiştii sălăjeni

Peste 180 de poliţişti sălăjeni desfăşoară, în această perioadă, o serie de acţiuni preventiv – reactive. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, acestea au debutat în 25 iulie, urmând să se încheie în 31 august. Participă efective din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, acţiunea fiind organizată la nivel naţional. „În perioada sezonului estival, majoritatea cetăţenilor români care lucrează în străinătate se întorc în ţară pentru a-şi petrece concediul de odihnă, urmând a părăsi teritoriul naţional la sfârşitul lunii august. De asemenea, luna august este perioada în care o mare parte dintre români beneficiază de concediu, context în care, sunt aşteptate creşteri ale valorilor de trafic pe principalele drumuri naţionale, cu precădere pe cele care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei, precum şi înregistrarea unor aglomerări de persoane în staţiile mari de cale ferată, aerogări, autogări, zonele adiacente acestora şi pe mijloacele de transport public”, explică sursa citată.
Astfel, de la demararea acţiunii, IPJ Sălaj a organizat şapte acţiuni şi 28 de filtre rutiere, la care au participat peste 180 de poliţişti din structurile amintite mai sus. În urma acestora, au fost constatate 14 infracţiuni: patru de natură judiciară, şapte la regimul circulaţiei rutiere şi trei de alte genuri.
De asemenea, poliţiştii au constatat 724 contravenţii, din care 624 pentru încălcarea codului rutier. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 104.000 lei. Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere, trei pentru alcool, unul pentru viteză şi zece pentru alte abateri, iar pentru defecţiuni tehnice constatate la autovehiculele oprite în trafic, poliţiştii au retras 18 certificate de înmatriculare.

Leave a Comment