Situație grea în apicultura sălăjeană

Mierea de albine obținută în Sălaj este mai puțină în acest an, dar nu cantitatea și calitatea reprezintă o problemă, ci desfacerea. Sălajul rămâne un important producător și furnizor de produse apicole, dar vânzările la export au scăzut mult în ultima perioada, ne-a declarat apicultorul Cosmin Meseșan, deținătorul unui laborator apicol autorizat. Cosmin a explicat că Germania a redus mult cantitatea de miere cumpărată din România și cumpără mai mult din Ucraina, prețul de achiziție fiind mai mic. Potrivit stuparului sălăjean, desfacerea slabă cauzează mari probleme apiculturii sălăjene. Desigur, vorbim de apicultura făcută la scară mare, în unități apicole autorizate. Apicultorilor le rămâne varianta desfacerii în târguri, piețe, magazine sau în unități mai mari, dar concurența este una acerbă. Apicultorul din Jac a adăugat că pe rafturile magazinelor se găsesc și acele borcane cu produse care seamănă perfect cu mierea, dar nu sunt decât niște amestecuri de îndulcitori cu prea puțină miere reală. Prețul acestor produse este jumătate față de cel al mierii de albine, iar mulți cumpărători cumpără în funcție de preț, nu aleg calitatea. Referitor la producția de miere, probleme au fost la rapiță și la salcâm, scăderea producției fiind pusă pe seama condițiilor meteorologice neprielnice.

One Thought to “Situație grea în apicultura sălăjeană”

  1. […] Mierea de albine obținută în Sălaj este mai puțină în acest an, dar nu cantitatea și calitatea reprezintă o problemă, ci desfacerea. Sălajul rămâne un important producător și furnizor de produse apicole, dar vânzările la export au scăzut mult în ultima perioada, ne-a declarat apicultorul Cosmin Meseșan, deținătorul unui laborator apicol autorizat. Cosmin a explicat că Germania a redus mult cantitatea de miere cumpărată din România și cumpără mai mult din Ucraina, prețul de achiziție fiind mai mic. Potrivit stuparului sălăjean, desfacerea slabă cauzează mari probleme apiculturii sălăjene. Desigur, vorbim… Citeste mai mult […]

Leave a Comment