Prima victimă din dosarul „Mafiei păcănelelor”: Şeful Poliţiei sălăjene se pensionează la cerere

Comandantul Poliţiei sălăjene, comisar şef Iosif Ghiurca, a cerut încetarea raporturilor de serviciu, începând de anul viitor, prin pensionare. Singurul motiv invocat de inspectorul şef este acela că noua lege a pensionării îi este favorabilă. „Am solicitat trecerea în rezervă începând cu 15 ianuarie 2016, întrucât noua lege a pensionării îmi este favorabilă”, a punctat scurt Iosif Ghiurca. Acesta ocupă funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj începând din luna februarie a anului 2004, potrivit informaţiilor postate pe site-ul instituţiei. În 1990, Ghiurca a fost mutat la cerere de la IPJ Satu Mare la IPJ Sălaj, în cadrul căruia a fost, pe rând, ofiţer specialist II la Serviciul Ordine Publică, ofiţer specialist I la Biroul pentru Combaterea Criminalităţii Economico -Financiare la Poliţia Municipiului Zalău, ofiţer operativ principal II la Serviciul pentru Combaterea Criminalităţii Economico – Financiare, şef Serviciu I la Combaterea Criminalităţii Economico – Financiare, precum şi şef II al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
Potrivit unor surse citate de presa centrală, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a semnat cererea de pensionare a comisarului şef Iosif Ghiurcă, documentele urmând să fie semnate şi de secretarul de stat Ilie Botoş, care a preluat atribuţiile de ministru al Internelor.

De cealaltă parte, comandantul Poliţiei sălăjene a infirmat faptul că solicitarea sa, de trecere în rezervă, are vreo legătură cu faptul că, potrivit unor surse judiciare, nepoţi de-ai săi ar avea calitatea de suspecţi în dosarul „păcănelelor” măsluite, instrumentat de DIICOT Sălaj.

Reamintim că, la finele lunii octombrie, au fost efectuate 97 percheziţii domiciliare în judeţele Sălaj şi Maramureş, în cadrul unei acţiuni ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi economice în domeniul jocurilor de noroc. Din gruparea specializată în modificarea softurilor aparatelor şi infracţiuni economice fac parte, potrivit procurorilor, 70 de persoane, dintre care 52 sunt patroni de localuri. Conform unor surse judiciare, cercetate în acest dosar ar fi chiar rudele procurorului şef al DIICOT Sălaj. Este vorba, se pare, despre două rude mai îndepărtate care deţin localuri în care au funcţionat “păcănele” măsluite şi care au calitatea de suspecţi în acest dosar. De asemenea, tot calitate de suspect, potrivit aceloraşi surse, ar avea şi un nepot al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, care ar fi proprietar de local, în care au fost găsite aparate de jocuri de noroc cu softul modificat.

Alte articole

8 Thoughts to “Prima victimă din dosarul „Mafiei păcănelelor”: Şeful Poliţiei sălăjene se pensionează la cerere”

 1. Anonim

  Recomandare: să-și joace pensia la păcănele!

 2. pensionaru dezmortit

  Ce bine ar fi ca si noi civilii sa ne putem retrage la 52 de ani cu circa 7-8000 lei pensie pe luna!

 3. Anonim

  nu au atat pensie, fii linistit!
  va tot luati dupa zvonuri.

  1. Anonim

   ai dreptate, este un pic mai mica
   dar ce sa-i faci, nu a stiut saracul sa-si pregateasca din timp retragerea si sa ia suma prezentata ce cel de mai sus

 4. curaj romane

  ce recunosc astia? nu au demnitate? ca sa poata sta in fata cetateanului cu capul sus.ori se inbolnavesc ori se pensioneaza.alooo.DNA vezi casa I.A.S.-ULUI cum a dobandit-o, sa facut o evaluare corecta?

 5. Anonim

  oare asta o tinut spatele infractorilor ?asta-i motivul pentru care in salaj sunt cei mai putini infractori si corupti din tara?

  1. Anonim

   statistic? pai Salajul are cei mai putini cetateni, deci ar fi normal sa avem cei mai putini infractori.
   si sa nu uitam ca infractorii sunt atrasi de marile comunitati urbane, la ce sa vina la noi? suntem saraci, si de la noi nu prea au ce fura

Leave a Comment