„Mama Griguță” – spectacol de teatru la Valcău

Localnicii din Valcău de Jos sunt așteptați vineri, 12 august, în curtea Asociației „Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului”, la Felicia și Flore Rusoi, la spectacolul „Mama Griguță”. Este vorba despre cea mai recentă producție a Asociației Cultură’n Șură, care va începe la ora 21.
„<<Mama Griguță>> este o adaptare după <<Maman Sabouleux>> de Eugene Labiche. Este prima reprezentație a spectacolului în Sălaj, textul fiind montat în premieră națională și a fost tradus special pentru Cultură’n Șură de Adriana Sână”, a spus regizorul Victor Olăhuț. Cultură’n Șură este o organizație non-profit al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la resurse culturale, cu scopul de a diminua diferențele dintre comunitățile rurale și cele urbane. Echipa, formată din regizorul Victor Olăhuț, actrița Florentina Năstase și dramaturgul sălăjean Flavius Lucăcel, produce spectacole de teatru profesioniste, pe care le prezintă apoi în mod gratuit în mijlocul comunităților rurale, transformând pentru o seară gospodăriile gazdelor în veritabile săli de teatru. Până în prezent, prin programele Cultură’n Șură, peste 16.000 de locuitori din 64 de comunități rurale s-au bucurat de acces gratuit la spectacole de teatru. De-a lungul celor 10 ani de activitate, organizația a fost recompensată cu numeroase premii, atât pentru programele culturale desfășurate, cât și pentru producțiile sale teatrale.

One Thought to “„Mama Griguță” – spectacol de teatru la Valcău”

  1. […] Localnicii din Valcău de Jos sunt așteptați vineri, 12 august, în curtea Asociației „Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului”, la Felicia și Flore Rusoi Citeste mai mult […]

Leave a Comment