Lefuri mai mari pentru angajaţii din instituţiile judeţene

Angajaţii mai multor instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj urmează, de la 1 septembrie, să primească salarii majorate cu 12 la sută. Este vorba despre angajaţii de la: Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Sălaj, Biblioteca Judeţeană “Ioniţă Scipione Bădescu” Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Camera Agricolă Sălaj.

Creşterea salarială în instituţiile precizate este inclusă într-un proiect de hotărâre care urmează să fie supus aprobării în cadrul şedinţei de CJ de vineri – 28 august. Majorarea vine în contextul în care Guvernul a decis, în luna iunie 2015, că autorităţile locale pot stabili în acest an o creştere salarială de până la 12 a sută. Singurele condiţii constau în încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat pe anul în curs şi în limita plafonului de cheltuieli de personal. Noile prevederi au fost introduse în OUG 27/2015 care completează OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 30 iunie. În expunerea de motive a proiectului care urmează să fie supus aprobării se arată faptul că autorităţile publice locale pot stabili o creştere salarială pentru personalul angajat în instituţiile publice locale de până în 12 la sută dacă sunt îndeplinite cumulative două condiţii şi anume: încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat şi încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale. Astfel, din analiza execuţei bugetare, la finalul lunii iulie 2015, la capitolul cheltuieli de personal, s-a constatat că prevederile anuale ale bugetului consolidat al judeţului sunt în sumă de 68.942.000 mii de lei, iar execuţia a fost de 45.800,00 mii de lei. Reprezentanţii CJ Sălaj susţin faptul că diferenţa creditelor bugetare, până la finalul anului, în sumă de 23.142 mii de lei acoperă creşterile salariale pentru personalul de specialitate al CJ Sălaj şi al instituţiilor publice subordonate.

Creşterea de 12% va fi calculată asupra salariului de bază din luna iulie 2015, precum şi asupra sporurilor, indemnizaţiilor şi celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte salariul de bază.

Dacă proiectul va fi aprobat  în cursul lunii septembrie angajaţii din instituţiile precizate îşi vor primi leafa majorată.

 

Alte articole

5 Thoughts to “Lefuri mai mari pentru angajaţii din instituţiile judeţene”

 1. CRISTINA

  Ce poate fi mai comod decat sa faci bani de acasa, in fata calculatorului? Si…cum ar fi daca cineva te-ar ajuta, te-ar invata cum sa faci asta? Totul este foarte serios! E un proiect nou, de mare amploare si am dori sa ni te alaturi. Te asteptam! Pentru mai multe detalii trimiteti mail cu textul INFO la adresa cristinab1972@yahoo.com

 2. Anonim

  Salut marirea salariilor profesionistilor in ghilemele din administratia judeteana, toti competenti si angajati fara pile, desigur. Ultimul caz la Muzeu, angajarea lui Crihan, sociolog (de ce are nevoie muzeul de un sociolog?!?!), unic participant ce merita felicitari pentru ca a promovat concursul!

 3. Contraanonim

  Salut si eu majorarea salariilor profesionistilor din administratia judeteana – fara ghilimele – oricum mai priceputi decat altii care au venituri duble sau triple, adica sint bugetari din deconcentrate.Pe aia nu-i comenteaza nimeni si stau la caldurica tacuti si fericiti. Oricum in primarii si consilii judetene majoritatea palmasilor au salarii de mizerie. Eu i-as imputina si la cei ramasi le-as da salarii decente. Parerea mea.

 4. Anonim

  De ce cresterea nu s-a facut diferentiat in functie de salarul avut.?Adica ,ai 4000 lei salar si primesti 460 lei ai 1000 de lei primesti 120 de lei.Bravos natiune,inteligent lucru,la omul cu salar mic nici boii nu trag.Chiar domnule Marc,nu se putea ,?Sunt socialisti cu numele ,la alegeri dar la bani procedati liberal,pentru sefi tot ce este mai bun..masina ,motorina ,secretara,,,,,.De fapt inspiratie ati avut presedinte ,guvern, parlament etc….felicitari,,,

 5. cenzorul șef

  Văd în imagine oameni care au afirmat în public că nu țin cont de Codul Civil, Codul Penal și de alte legi ale României. Ei țin doar de Legea lor! Sunt consilieri județeni, domnule Tiberiu Marc! Votează decid, dezbat, legiferează….ca reprezentanți aleși democratic, dar procedează în cel mai pur stil autocratic comunist. RUȘINE!

Leave a Comment