Supercupa României la volei revine în prim-plan

După o pauză de mai bine de un deceniu, Federaţia Română de Volei va organiza în acest an Supercupa României atât la masculin, cât şi la feminin. Disputa la masculin se va da între campioana Tomis Constanţa şi câştigătoarea Cupei României, Volei Municipal Zalău.

Prima etapă din noul sezon al Diviziei A1 la volei a fost programată pentru data de 24 octombrie, însă vicecampioana Volei Municipal Zalău ar putea începe sezonul cu câteva zile mai devreme. După o pauză de mai bine de un deceniu, Federaţia Română de Volei a stabilit să organizeze în acest an Supercupa României atât la masculin, cât şi la feminin.
„Supercupa României nu a mai fost organizată de foarte mulţi ani, pentru că aproape în fiecare an, campioana naţională câştiga şi Cupa României. Am stabilit să organizăm în acest an din nou Supercupa României, dar nu am stabilit încă nici locaţia, nici data de desfăşurare. Ca loc de desfăşurare, ar fi o variantă Bucureştiul. S-a construit o sală nouă de sport în cartierul Militari, care dispune de o capacitate de 1.800 de locuri, iar lucrările sunt aproape finalizate. Multe săli sunt ocupate în luna octombrie cu meciurile din cadrul campionatelor de handbal şi baschet, care încep mai repede decât voleiul. La masculin, am putea organiza Supercupa României cu câteva zile înaintea începerii campionatului, iar la feminin, în prima miercuri de la startul noului sezon”, ne-a declarat Gheorghe Vişan, preşedintele Federaţiei Române de Volei.
La masculin, disputa se va da între vicecampioana Volei Municipal Zalău şi campioana Tomis Constanţa, iar la feminin, între campioana Volei Alba Blaj şi Ştiinţa Bacău – câştigătoarea Cupei Românei.
„Este greu să prefaţezi o astfel de întâlnire, fiindcă echipa noastră a rămas aproape neschimbată, iar Tomis Constanţa s-a schimbat aproape în totalitate. Nu putem aprecia dificultatea jocului, fiindcă nu cunoaştem încă echipa din Constanţa, dar cred că Tomis nu va fi o echipă mai valoroasă decât în sezonul trecut. Este un lucru benefic faptul că începem sezonul mai repede decât celelalte echipe, dar sunt convins că Tomis Constanţa îşi va păstra calitatea jocului din moment ce şi-a păstrat şi antrenorul (Martin Stoev, n.r.)”, a declarat libero-ul Adrian Feher.
Volei Municipal Zalău s-a reunit la începutul săptămânii trecute, iar în primele trei săptămâni, antrenorul bulgar, Stoyan Stoev, pune accentul pe pregătirea fizică.

Leave a Comment