USR Sălaj urechează legile aberante din România

Inflația, creșterea exagerată a prețurilor, proiecte legislative considerate aberante și necesitatea unei implicări mai mari din partea zălăuanilor pentru actul administrativ local, acestea au fost doar câteva dintre subiectele abordate și dezbătute într-o conferință de presă susținută de USR Sălaj. Evenimentul a avut loc astăzi, subiectele propuse fiind prezentate de președintele USR Sălaj, Mihai Tamaș, de consilierul local al USR, Ramona Goga, de senatorul USR de Sălaj, Marius Virgil Bob și Radu Mihail, liderul grupului de senatori USR.

În deschiderea conferinței, Radu Mihail a vorbit despre problema scumpirii polițelor RCA, dar și despre dezinteresul, a spus el, manifestat de Autoritatea Supraveghere Financiară pentru speța privind creșterea tarifelor. Joi, 16 martie, oficialii ASF urmează să prezinte o concluzie a ceea ce se întâmplă în momentul de față pe piața polițelor RCA, o solicitare în acest sens fiind făcută de către USR. O mare problemă, în opinia liderului grupului de senatori USR, este și cea a prețurilor, pâinea fiind cel mai bun exemplu de produs de bază care s-a scumpit exagerat în ultimele luni. Liderul senatorilor a acuzat PNL și PSD că sunt formațiuni foarte timide în a-și chema oamenii din ASF pentru a oferi explicații cu ceea ce se întâmplă pe piața asigurărilor, de unde această majorare a prețurilor. O altă acuză este țintită către liderii PNL și PSD, lideri acuzați că principala lor preocupare este de a se certa pe ministere, iar asta în timp ce românii sunt tot mai afectați de majorările de prețuri. Un alt efect al acestei lipse de implicare în problemele reale ale românilor este, a apreciat Mihail, apariția riscului de pierdere a unor bani din PNRR.

Proiecte și culoarea politică

La rândul său, consilierul local Ramona Goga, a fost de părere că în Consiliul Local Zalău, culoarea politică este cea care primează, iar voturile, a spus ea, nu merg întotdeauna spre binele cetățenilor. Referindu-se la problematica legislativă, Goga a apreciat că este nevoie și în țara noastră de legi care să transforme cu adevărat România într-un stat european. Plecarea tinerilor din Zalău a fost un alt subiect abordat de tânăra politiciană. În opinia acesteia, în Zalău este nevoie de o viață cu adevărat culturală, de o zonă culturală foarte bine dezvoltată, dar și de alte inițiative administrative. Bugetarea participativă este, în opinia Ramonei Goga, una dintre soluțiile pentru a-i convinge pe tineri să rămână în oraș. Pentru cei care nu știu, bugetarea participativă le permite cetățenilor să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea localității în care trăiesc. Primăria alocă o parte din bugetul anual, după care locuitorii vin cu propuneri despre ceea ce ar trebui îmbunătățit anul viitor la nivel local. Numai că un astfel de proiect nu a avut succes în consiliul local de la noi, a încheiat Goga.
Zălăuanii nu sunt interesați de ședințele de consiliu local. Consilierul a mai făcut referire și la dezinteresul zălăuanilor pentru participarea la ședințele Consiliului Local Zalău. Aproape nimeni din rândul locuitorilor nu participă la aceste ședințe, iar asta spune multe. Reprezentanta USR în administrația locală a fost de părere că zălăuanilor ar trebui să le pese mai mult de ceea ce se întâmplă la nivelul consiliului local, de deciziile luate.

Tractorul care merge cu 160 de kilometri pe oră

Și senatorul Marius Virgil Bob a făcut referire la proiectele legislative din România, iar pe unele propuneri le consideră aberante. Cu aproape 30 de ani de experiență ca jurist, senatorul spune că este oripilat de numărul mare de legi făcute pe genunchi, de oameni fără pregătire, de parlamentari care habar nu au de ceea ce propun, iar efectele unor astfel de legi proaste sunt cumplite pentru români. Un asemenea exemplu este proiectul legislativ privind pedepsirea celor care conduc cu viteză foarte mare pe străzi. Ideea în sine este foarte bună doar că textul propunerii este de tot râsul. Proiectul legii se referă la conducătorul auto care depășește cu peste o sută de kilometri pe oră viteza maximă admisă pe un segment de drum. Până aici e bine, doar că textul continuă în capul listei cu tractorul forestier și cu utilaje agricole, iar această listă este aberantă, a mai spus Bob, senatorul întrebându-se cum poate rula un tractor forestier sau un utilaj agricol cu peste 160 de kilometri pe oră? În opinia senatorului, legile trebuie propuse și aprobate de oameni competenți, pricepuți, de oameni care gândesc și analizează înainte de a propune pachete legislative. De astfel de oameni calificați este nevoie și la conducerea instituțiilor publice, a încheiat parlamentarul sălăjean.

5 Thoughts to “USR Sălaj urechează legile aberante din România”

  1. […] Inflația, creșterea exagerată a prețurilor, proiecte legislative considerate aberante și necesitatea unei implicări mai mari din partea zălăuanilor pentru actul administrativ local, acestea au fost doar câteva dintre subiectele abordate și dezbătute într-o conferință de presă susținută de USR Sălaj. Evenimentul a avut loc astăzi, subiectele propuse fiind prezentate de președintele USR Sălaj, Mihai Tamaș, de consilierul local al USR, Ramona Goga, de senatorul USR de Sălaj, Marius Virgil Bob și Radu Mihail, liderul grupului de senatori USR. În deschiderea conferinței, Radu Mihail a vorbit despre problema scumpirii polițelor RCA,… Citeste mai mult […]

  2. Maria

    Uite cine s-a aflat sa critice! Tocmai cei care au îngropat și mai tare aceasta tara! Niște zombi care habar nu au pe ce și in ce lume și vremuri trăim! Rusine!!!👎

    1. Ion

      @ Maria. Într-o țară coruptă pînă-n măduvă, plină de hoți la putere și de idioți utili care-i simpatizează, ca dv!

  3. Anonim

    Diaspora voteaza USR, adio comunistilor, si pupangiilor de cur

  4. Anonim

    Cand erau ei la guvernare toate erau rezolvate.Ce pacat, ce pacat!

Leave a Comment