Tiberiu Marc a fost reales preşedinte al PSD Sălaj

Preşedintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc şi prim-vicepreşedintele Iuliu Nosa au fost reconfirmaţi, joi, în cadrul Conferinţei Judeţene a partidului, pentru un nou mandat de patru ani la conducerea structurii judeţene a social-democraţilor. La eveniment a participat şi fostul ministru de Interne, Ioan Rus, care a făcut o serie de declaraţii cu privire la situaţia destul de încordată, din aceste zile, existentă la nivelul USL

Aflat la Zalău pentru a participa la Conferinţa Judeţeană a PSD Sălaj, fostul ministru de Interne, Ioan Rus, a declarat că divergenţele din cadrul USL privind numirile din Justiţie sunt lucruri mărunte, social-democratul arătându-se convins de faptul că liderii USL vor fi suficient de cumpătaţi pentru a nu distruge această structură politică. „Stăm cantonaţi în conflicte inutile. Te uiţi la televizor şi vezi ce scandal este, că Popescu l-a pus pe Georgescu şi invers – parcă ar fi un lucru esenţial. Nu are nicio relevanţă. Cineva care este procuror, chiar dacă este înalt sau slab, trebuie să fie în slujba legii, să respecte legea. Punct. Pe mine nu mă interesează de unde vine şi încotro merge. Într-o ţară civilizată sunt profesii, unde este nevoie doar de competenţă profesională. Noi trebuie să depăşim acest tip de abordare. În situaţia în care liderii noştri vor fi suficient de cumpătaţi, această alianţă nu se va distruge pe seama unor mici inadvertenţe care există, şi care vor mai exista. Sunt convins că liderii noştri se vor raporta mereu la interesele mari pe care România le are”, a declarat Ioan Rus, în faţa delegaţilor prezenţi la Conferinţa Judeţeană a PSD Sălaj.
Liderul PSD a mai spus că este absurd ca liderii Uniunii să se certe în privinţa unor lucruri mărunte, comparativ cu ceea ce are această structură de făcut pentru România. „În relaţia cu USL-ul, cu partidele care îl formează, noi trebuie să avem relaţii absolut corecte, pentru că Uniunea a fost înfiinţată ca un proiect în slujba societăţii noastre, să gândească politici naţionale, să gândească aşezarea României între ţările Uniunii Europene la loc de cinste”, a menţionat Ioan Rus. În opinia sa, chiar dacă au doctrine diferite, PSD şi PNL trebuie să identifice, din 100 de probleme pe care o naţie le are, „acele 10 probleme care reprezintă interesul naţional, iar acolo nu trebuie să existe diferenţe”.
Liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), a prezentat în faţa a aproximativ 200 de delegaţi prezenţi la Conferinţă o situaţie cu rezultatele de la alegerile locale şi parlamentare, subliniind faptul că partidul şi-a conservat atât postul de preşedinte al CJ, cât şi cele două funcţii de parlamentari, unul de deputat prin Iuliu Nosa şi unul de senator prin Gheorghe Pop. „Principala preocupare de la alegerile anterioare din cadrul organizaţiei judeţene a fost aceea de a ne consolida structurile organizaţiilor locale”, a precizat liderul social democraţilor din Sălaj.
Singura modificare în structura de conducere a PSD Sălaj a fost pentru postul de secretar general al organizaţiei judeţene, funcţie rămasă vacantă în urma demisiei lui Ionel Ciunt, ajuns între timp prefectul judeţului Sălaj, poziţie apolitică – cel puţin din punct de vedere legal. În urma voturilor delegaţilor social-democraţi sălăjeni, în funcţia de secretar general al PSD Sălaj, a fost ales primarul comunei Meseşenii de Jos, Sandu Bercean. În acelaşi cadru, au fost votaţi şi cei 11 vicepreşedinţi, pentru aceste posturi existând 15 candidaţi, fiind stabiliţi şi cei 56 de delegaţi care vor reprezenta organizaţia la Congresul PSD din această lună.
Momentul culminant al întâlnirii a constat în faptul că toţi cei 200 de delegaţi prezenţi la eveniment i-au votat, în unanimitate, pe Tiberiu Marc şi Iuliu Nosa în funcţiile de preşedinte şi, respectiv, prim-vicepreşedinte ai PSD Sălaj. Ei au fost, de altfel, singurii candidaţi pentru funcţiile amintite.
În finalul Conferinţei, pesediştii sălăjeni au votat în unanimitate şi o rezoluţie de susţinere a lui Ioan Rus pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD pe Regiunea de Nord-Vest.

4 Thoughts to “Tiberiu Marc a fost reales preşedinte al PSD Sălaj”

  1. Anonim

    Securistul reales la al XIV-lea congres!

  2. tibi

    Tibi ne mandrim ca ca tine nu gasim!

  3. Anonim

    DOAR PCR-UL MAI AVEA CANDIDAT UNIC. DOAMNE, CE RAMASITA COMUNISTOIDA DE RAHAT. VOTATI SECURITATEA.

  4. ana-bela

    domnule tibi la sandor de la gîrbou de ce nu iati dat si lui o functie ?cel mai mare gagicar din primarie.

Leave a Comment