Senatorul Lungu Vasile-Cristian (PMP) „Deschidem școlile!”

Încă de la începutul pandemiei, părerea medicilor a fost că tinerii și copii nu sunt atât de expuși riscului infectării cu Sars-Cov-2. Cu toate acestea, școlile au fost închise și mii de copii trimiși acasă pentru a învăța. Guvernul a luat decizia închiderii școlilor fără a se asigura înainte că Ministerul Educației și Cercetării poate să susțină o infrastructură pentru învățământul online. Astfel, mii de copii au rămas izolați acasă fără acces la învățătură. Tabletele promise de către Guvern nu au ajuns la toți elevii, iar în anumite zone, din moment ce nu există acces la curent electric sau rețea de Internet, copiii nu au cum să folosească tabletele oferite de Guvern. Închiderea școlilor nu a dus la scăderea numărului de infectări dar cu siguranța a ajutat la creșterea ratei de analfabetism sau analfabetism funcțional (elevii pot să citească, dar nu înțeleg ce citesc).

„În România, rata de abandon școlar era îngrijorătoare încă de anii trecuți. Măsura de a închide școlile este total eronată din moment ce încurajează mai puternic abandonul școlar, iar cei care își doresc să meargă la școală rămân fără resursele de a învăța. Dascălii au greutăți în a organiza orele online, părinții nu se descurcă să preia rolul învățătorului, iar copii sunt afectați din punct de vedere social și emoțional. E dificil să motivezi elevii să învețe în astfel de condiții. Școlile trebuie redeschise numaidecât, Guvernul trebuie să pregătească o infrastructură solidă de prevenire a răspândirii virusului pentru anul următor cu toți elevii și profesorii prezenți în clasă”, susține președintele PMP Sălaj, senatorul Lungu Vasile-Cristian.

Pandemia a scos la suprafață sectoarele slăbite ale României pe care aleșii oamenilor le-au ignorat timp de 30 de ani. Acum e mai evident ca niciodată că sistemele de învățământ, sănătate și cultură din România nu numai că nu au progresat deloc, din contră au fost distruse și mai mult. „Redeschiderea școlilor este o măsură de salvare a României!” consideră senatorul Lungu Vasile-Cristian.
(P)

4 Thoughts to “Senatorul Lungu Vasile-Cristian (PMP) „Deschidem școlile!””

 1. Anonim

  Iar ai aparut cu propaganda asta penibila? Agresiv si disperat mai esti. Dispari! 🤮

 2. Anonim

  Chiar nu vreți sa pricepeți cei de la Magazin S. ca ne obosiți cu acest impostor? !!! Câți bani v-a dat să-i promovați ideile de câcat? Sunte-ți penibili ca de altfel acest neica nimeni!!! Nu are un pic de Rușine și bun simt!!! Ma rog bunului Dumnezeu s ai aibă O voturi in Sălaj !!!

 3. Anonim

  Unde dracu a fost in ultimi 4 ani? Cineva zicea ca a fost mut iar acum i-a revenit vocea! Tot pe banii noștri!!! Nemernic individ!!!!!!

 4. Anonim

  Du-te, ba, senatoru lu peste prajit, du-te-nvartindu-te! Ia te uita cum ii pasa lui de copii, manca-l-ar mama!
  De ce te prefaci ca nu te-ai preface?

Leave a Comment