Senatorul Lungu: „Cer public guvernului PNL să reconsidere decizia greșită de a închide piețele românilor!”

Guvernul a anunțat noi măsuri pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Conform noilor măsuri, Guvernul propune „suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare,” deși nu există nicio statistică oficială care să susțină acest demers.

Senatorul Lungu Vasile-Cristian cere Guvernului să nu închidă piețele agroalimentare din moment ce nu există un argument valid și această propunere va duce negreșit la falimentarea producătorilor locali.

Președintele PMP Sălaj, senatorul Lungu Vasile-Cristian susține că nu există niciun studiu științific care să demonstreze faptul că piețele agroalimentare au potențialul de a deveni focare de infecție sau că sunt deja spații în care se răspândește virusul.

Într-una dintre vizitele sale în spațiile comerciale din Zalău, inclusiv la piața agroalimentară din oraș, senatorul Lungu Vasile-Cristian a observat că, în comparație cu supermarketurile, în halele ce găzduiesc piețele agroalimentare nu există mecanisme de ventilație care să propage foarte ușor virusul în aer. Supermarketurile, spații închise și aglomerate, cu aer condiționat și sisteme de ventilație creează condiții mult mai propice pentru răspândirea virusului decât piețele agroalimentare.

Ceea ce pun la dispoziție supermarketurile sunt aparate de luat temperatura și dezinfectant ceea ce nu garantează protecția împotriva virusului. Senatorul Lungu punctează că aceleași filtre pot fi folosite și în piețele agroalimentare, fără a fi nevoiți să distrugem producția locală.

Președintele PMP Sălaj, senatorul Lungu Vasile-Cristian propune ca, în locul distrugerii producătorilor locali, se poate angaja un agent de securitate, așa cum fac supermarketurile, care să supravegheze respectarea măsurilor de prevenție precum intrarea unui număr redus de consumatori în piață, luarea temperaturii și dezinfectarea cu recipiente puse la dispoziție de către primării.

De asemenea, senatorul Lungu atrage atenția asupra faptului că producătorii locali sunt prezenți în supermarket-uri doar în procentaj de 20%, restul fiind produse de import. Dacă se va ține cont de propunerea Guvernului de a închide piețele agroalimentare, acest lucru va însemna că ne vom hrăni 100% din importuri.

Nu vom avea acces la hrană sănătoasă, produsă de către români, iar sătenii care aduc ouă de casă și produse lactate își vor pierde singura sursă de venit. Propunerea Guvernului de a închide piețele agroalimentare este o sinucidere financiară.
(P)

5 Thoughts to “Senatorul Lungu: „Cer public guvernului PNL să reconsidere decizia greșită de a închide piețele românilor!””

 1. Anonim

  Agresiv si obositor acest pseudo-politician! Ce a facut 4 ani ot Salaj? Unde a fost, ca nimeni nu a auzit macar o data de el? Cu ce s a.remarcat? Cu fuga la Cluj, dupa.ce s a folosit.de votul salajenilor? Dupa ce ia abandonat si s a ascuns patru ani si si a vazut de interesele lui, are tupeu sa ne mai cheme sa il votam? Valabil si pt restul adunăturii! Nerusinatilor!

 2. Anonim

  A trecut Autostrada Nordului pt Sălaj

 3. Anonim

  Alt văr de-al miresei! Un puturos smecher care crede ca ne fraiereste si a doua oara, dupa ce in primul mandat sina batut joc de noi! Te mai voteaza naiba, omule! Du te inapoi in America,lasa-ne cu sloganurile tale penibile. Cine stie cine te a infiltrat pe aici si in ce scopuri. Marș.

 4. Anonim

  Han tatar te-o vota!

 5. Guvid-19

  Nea Vasile, zis si parlamentarul invizibil. Unde ai fost 4 ani, maestre? In Florida? Ca salajenii care te au ales nu te au vazut o data in Salaj. Asteapta sa te realegem, ca o sa iti creasca barba pana la genunghi.

Leave a Comment