PNL Zalău propune măsuri concrete pentru sprijinirea mediului de afaceri

În ședința Consiliului Local Zalău, de azi, 28 mai, consilierii liberali au venit cu un amendament menit să sprijine în mod real mediul de afaceri din muncipiu – impozitul redus cu 50 la sută pentru clădiri nerezidențiale și scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri.
Astfel, consilierul Dana Crișan, a propus reducerea cu 50 la sută a impozitului anual pe clădiri nerezidențiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosinţă printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfăşurarea unor activităţi economice către alte persoane fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice. Un alt amendament vizează scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosinţă a unei clădiri proprietatea publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, după caz, dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică.
Având în vedere OUG 69/2020, pentru a beneficia de prevederile lit.a), proprietarii clădirilor au obligaţia ca, până la data de 15 septembrie 2020 inclusiv, să depună la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă se află clădirea o cerere de acordare a reducerii, însoţită de o declaraţie pe propria răspundere.
Proprietarii care deţin clădiri nerezidenţiale utilizate pentru activitatea economică proprie, în declaraţia pe propria răspundere vor menţiona fie întreruperea totală a activităţii economice proprii stabilită conform prevederilor legale, fie întreruperea parţială a activităţii economice. Proprietarii care şi-au întrerupt parţial activitatea anexează la cerere o copie a certificatului pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
În cazul proprietarilor care deţin clădiri nerezidenţiale date în folosinţă pentru desfăşurarea unor activităţi economice către alte persoane fizice sau juridice, pe perioada în care s-a instituit starea de urgenţă, din declaraţia pe propria răspundere trebuie să reiasă că aceştia se regăsesc concomitent în următoarele situaţii:
– au renunţat la cel puţin 50% din dreptul de a încasa contravaloarea chiriei, redevenţei sau altă formă de utilizare a clădirii, stabilită conform prevederilor contractuale, pe perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă;
– cel puţin 50% din suprafeţele totale deţinute şi afectate activităţilor economice nu au fost utilizate, ca urmare a faptului că titularii dreptului de folosinţă a clădirilor respective au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total şi/sau parţial activitatea economică.
Proprietarii care deţin clădiri nerezidenţiale verifică dacă cel puţin 50% din suprafaţa totală deţinută şi dată în folosinţă pentru desfăşurarea unor activităţi economice către alte persoane fizice sau juridice este afectată de întreruperea totală şi/sau parţială a activităţii acestora la data de 14 mai 2020.

(P)

24 Thoughts to “PNL Zalău propune măsuri concrete pentru sprijinirea mediului de afaceri”

 1. Anonim

  Foarte bine! Trebuie sa fim ajutati cei care trecem greu prin criza

 2. Anonim

  la cati bani au dat la volei pot ajuta si firmele

 3. Anonim

  Sper sa se cocretizeze.Multi nu am lnu am luat bani chiriasilor care si-au intrerupt activitatea

 4. Anonim

  Inca oprosteala a prostior din partea ciumatilor cacanii/bruni , condusi de cei doi straini de tara/popor , neamtul Werner si ungurul ORB(an) !!!

  1. Anonim

   nenea!!!! ai uitat pastilele!!!!!

 5. Anonim

  13.43
  Iar te-ai trezit cu aceelasi comentariu?Ai cam lipsit. Deja eram ingrijorat ca te-a prins COVIDUL

 6. Anonim

  Din păcate pe proști și pe idioți nu-i prinde Covid-ul!

 7. Anonim

  No ma,altul pe care pacat ca nu l-o prins Covid-ul!

 8. Anonim

  Cum vine cineva cu idei bune cum apare cate un prost cu comentarii tampite .

 9. Pnl

  Haha voi astea de la presa dupa Dana Crisan va uitati? Voi chiar nu stiti cine e Dana Crisan si istoricul ei?!? Dana Crisan este……vom reveni cu dovezile justificative!

  1. Anonim

   Nu intereseaza pe nimeni „dovezile” tale de 2 lei, cu referire la aspecte lipsite de interes, extraprofesionale. Puți a postac pesedist de la o posta! Dispari!

 10. Anonim

  Articolul este despre lucruri serioase ,de care noi antreprenorii suntem interesati .Am depasit destul de greu aceasta perioada

 11. Anonim

  Vom face, ne-am propus, avem in vedere, este in obiectivul vostru …. Voi ce ati citit acest articol sper ca nu ati înebunit !!! Astea sunt snoave de Petre Ispirescu, astea-s bancuri seci! De cate ori citesc vreu articol cu PNL ( PD-L) mi se arde telefonul! De cate ori apare la TV Sică Mandolin si Santa Klaus mi se strică televizorul !!! Am obosit sincer!!! Nu mai am nervi sa le ascult minciunile, sa le vad ipocrizia , fățărnicia si fata de betivi, analfabeți si oameni de nimic!!!

 12. Anonim

  In urma cu 1 an Zalaul era lovit de cutremure, grindina si a urmat coronavirusul!!! Nu învățam nimic din toate acestea! Am ajuns Sodoma si Gomora!!! Bunul Dumezeu ne-a dat Cartonaș galben! Nu am inteles si nu pricepem nimic! Treziți-va odata oameni buni pana nu e prea tarziu!!!

 13. Anonim

  Corect 18 32 ! Dar unii gen ,18 24 ,sunt rupti de realitate .E acelasi retardat cu # vrem dezbatere.

 14. Anonim

  Eu nu inteleg de ce atunci cand cineva vine sa ne intinda o mana sar altii cu critici.Nu ati invatat nimic in petioada asta .Eu am avut magazinul inchis si ma bucur daca suntem ajutati.

 15. Anonim

  Bla bla bla si bla bla bla. Ati uitat ca ati facut NIMIC acum.10 ani. In.Zalau cel putin, administratie PNL 12 ani= zerooo rezultate investitii, se aude? Nu tin cu gunoaiele owaediste, dar si voi, lepre desavarsite!! Valea!

 16. Anonim

  Altul care s-a trezit pe o ureche!Au cerut un lucru bun de ce te revolti?Si ce investitii bune vezi?Fantana de pe Bulevart care a crapat ?

 17. Anonim

  te agiti degeaba postacule rosu de la 07:55 !Poporul roman s-a saturat de voi PSD-ul si in consecinta va vom taxa urat la vot.Ti-o spune un pensionar amarat la care Viorica voastra a „uitat” sa indexeze pensile conform legii .”Valea!” va fi pentru voi PSD ul la groapa de gunoi a istoriei.

 18. Anonim

  Ce panarame. Clovni! Nici sa razi nu ti mai vine… IUDA va mai voteaza. Nici macar ala! Valea cu minciunile astea. Vom.face, vom vedea, vom stabili,vom vom vom. Nimic cu AM facut, niciodata. Hai, valea ca produceti greața!

  1. Anonim

   15 37 Mai jegule PSDRACNIST! Cata greață ati produs voi cei din Psdragnea nu o vom înghiți.Mars la groapa de gunoi a istoriei cu dracnea si ciolacul tau.

 19. Anonim

  Mitomani dovediti! Te ia ameteala cand citesti prostiile astea… Doamne fereste. Cine naiba va mai crede? V ati dat examenul! Nulitati!

  1. Anonim

   15 39 bugetar dovedit ,psdracnist imputit ce esti.Scursura a societății, nimeni in drum.

Leave a Comment