Marele Guşet ar fi împlinit astăzi 52 de ani

Supranumit „Uriaşul din Carpaţi”, Gheorghe Guşet, unul dintre cei mai emblematici atleţi români, a plecat într-o lume mai bună în urmă cu trei ani, mai exact la data de 12 iunie 2017. Cel mai bun aruncător român de greutate din toate timpurile şi-a petrecut ultimele clipe din viaţă la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde fusese internat în data de 8 iunie, după ce s-a prăbuşit brusc în timpul unei petreceri la care era prezentă şi partenera lui de viaţă, Lorena Boberschi.
Au urmat clipe de groază pentru Ghiţă, dar şi două intervenţii chirurgicale în decurs de numai trei zile, iar după patru zile, „Uriaşul” a pierdut lupta cu viaţa. Câştigase multe alte bătălii, fiindcă era extrem de ambiţios şi dorea să fie mereu primul, aşa cum, de altfel, s-a şi întâmplat la majoritatea competiţiilor.
„Azi, 28 mai… era ziua lui de naştere. Sunt trei ani de când nu mai eşti lângă mine, iubirea mea! De dragul tău am să merg mai departe, pentru că aşa ti-am promis! Atâta timp cât am să trăiesc o să fii mereu în inima mea, o să trăieşti acolo mereu!”, este o parte din mesajul Lorenei Boberschi, cea care i-a devenit la un moment dat antrenoare, fiindu-i şi parteneră de viaţă.
Multiplu recordam naţional şi balcanic, dar şi multiplu campion naţional şi balcanic, Gheorghe Guşet rămâne pe primul loc în „Cartea de Aur” a Federaţiei Române de Atletism într-un clasament al sportivilor cu cele mai multe prezenţe la competiţiile internaţionale. Locul 5 la Campionatul Mondial de la Moscova, din 2006 şi prezenţele la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice sunt alte realizări ale „Greului” zălăuan.
Născut în 28 mai 1968 în comuna Buciumi, Gheorghe Guşet ar fi împlinit astăzi 52 de ani. Visul său era să descopere un nou Guşet, un vis pe care, din păcate nu a mai reuşit să şi-l  îndeplinească.

Leave a Comment