Parlamentarii, buluc la depunerea cererilor pentru pensiile speciale

Vacanţa, care în cazul lor se întinde până la sfârşitul lunii ianuarie, nu i-a împiedicat pe unii parlamentarii să facă „pârtie” spre locul în care ajung cererile în vederea obţinerii pensiei speciale. Astfel, peste 60 de actuali dar şi foşti aleşi, s-au aşezat la coadă pentru a-și depune cererile pentru pensiile speciale. Faptul că nici măcar normele de punere în aplicare a legii nu au fost încă emise, nu a reprezentat niciun impediment: “Ce-i în mână, nu-i minciună” , vorba românului. Aşa că, pentru un plus de siguranţă, o cerere depusă înainte ca până şi cerneala să se fi uscat pe lege, nu omoară pe nimeni, până la urmă. Aşadar, circa 60 de foști și actuali aleși ai neamului au depus deja cererile pentru „pensiile nesimţite”, fie la Camera Deputaților, fie la Senat. Pentru un singur mandat în Parlamentul României un ales va primi, pe lângă pensia de la stat, o indemnizație de circa 1.500 de lei, pentru două mandate pensia specială va fi de 3.100 de lei, iar pentru trei mandate aceasta va ajunge la 4.600 de lei. Printre aceştia se află şi foşti demnitari care au la activ condamnări în dosare penale, cum ar fi cazul fostului deputat Nati Meir, condamnat la şapte ani închisoare pentru înşelăciune. În acest moment nu se cunoaște adevărata cifră a celor care vor beneficia de aceste pensii speciale, dar Institutului pentru Politici Publice vehiculează o cifră de peste 5.000 de beneficiari. Printre cei care şi-au depus aceste cereri, nu s-a aflat, la închiderea ediţiei, niciun parlamentar sălăjean dintre cei aflaţi în funcţie.

3 Thoughts to “Parlamentarii, buluc la depunerea cererilor pentru pensiile speciale”

  1. Anonim

    Primui Chis Filonas caci e ……

  2. Chris

    Sa le fie rusine! Oare pot pune capul pe perna parlamentarii astia mandri de realizarile lor?? Sunt atatia oameni care au muncit din greu o viata intreaga, pe 3 schimburi si in conditii grele, stres si responsabilitate maxima, si au dupa 40 de ani de munca pensie de 800 lei! Si bunul simt ii ajuta sa se resemneze, din pacate doar asta pot sa faca!

  3. Anonim

    Rusine sa va fie, porcilor! Mor batranii in case fara bani de medicamente si voi va ingramaditi, nesatuilor, sa luati o caciula de bani NEMERITATI! Oare cum va mai rabda Dumnezeu, nu va este frica?

Leave a Comment