Volei Municipal Zalău a rămas fără adversar în Supercupa României

După ce s-a retras din Liga Campionilor, Tomis Constanţa a anunţat Federaţia Română de Volei că nu mai poate continua activitatea nici în competiţiile interne din cauza problemelor financiare cu care se confruntă de aproape un an

După trei titluri consecutive câştigate de Remat Zalău şi două cupe ale României, voleiul Românesc a fost dominat, din nou, de Tomis Constanţa. Formaţia de la malul mării a câştigat ultimele trei ediţii de campionat, dar şi Cupa României în sezonul 2013 – 2014. Anul trecut, acest trofeu a fost adjudecat de Volei Municipal Zalău, care s-a impus cu 3 – 0 în faţa echipei din Constanţa, în finala disputată la Cheile Grădiştei.
Vicecampioana României şi Tomis Constanţa urmau să se întâlnească în Supercupa României, un eveniment pe care federaţia nu l-a mai organizat de câţiva ani. Iniţial, forul de specialitate a anunţat că partida dintre cele două formaţii va avea loc înaintea începerii sezonului 2015 – 2016, dar jocul nu s-a mai disputat. Partida urma să se dispute la o dată stabilită de conducerile celor două cluburi împreună cu forul de specialitate, în funcţie de programul pe care echipa din Zalău şi cea din Constanţa urmau să-l aibă atât în întrecerile interne, cât şi în cupele europene.
Între timp, problemele financiare cu care s-a confruntat Tomis Constanţa încă din sezonul trecut s-au accentuat, astfel că oficialii grupării de la malul mării au fost nevoiţi să retragă echipa de seniori şi din competiţiile interne, după ce în urmă cu puţin timp au retras-o şi din Liga Campionilor.
„Problemele financiare nu îşi mai pot găsi o rezolvare care să permită continuarea activităţii clubului, astfel că suntem nevoiţi să ne retragem şi din întrecerile interne, după ce ne-am retras şi din Liga Campionilor. Clubul Tomis Constanţa nu a fost desfiinţat, am retras doar echipa de seniori din toate competiţiile. Echipele de juniori, cadeţi, speranţe şi minivolei vor participa în continuare la competiţiile în care sunt angrenate. Vom continua cu ele atâta timp cât vom găsi finanţare. Cât despre echipa de seniori, există posibilitatea să ne înscriem în Divizia A2 în sezonul viitor, dar rămâne de vâzut dacă Tomis Constanţa va mai exista până atunci ca structură sportivă”, a declarat directorul executiv al Tomisului, Şerhan Cadâr.
Potrivit acestuia, datoriile clubului către jucătorii care au evoluat în sezonul trecut sunt de 276.000 de euro, la care se adaugă restanţele către jucătorii care au evoluat în turul acestui sezon. În 2015, conduerea clubului Tomis Constanţa a achitat doar trei salarii jucătorilor.

One Thought to “Volei Municipal Zalău a rămas fără adversar în Supercupa României”

  1. Anonim

    IL PROPUN CA ADVERSAR PE PAUL MAGHIU!

Leave a Comment