Noua lege a pensiilor: Pensii mai mari, mai multă echitate

Prin noua lege a pensiilor, facem un pas semnificativ în direcția corectitudinii și a echității. În urma recalculării pensiilor aflate în plată, o mare parte dintre pensionari vor beneficia de sume mai mari și cu siguranță nicio pensie nu va scădea.
Anul viitor, pensiile vor crește în două etape: la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflației și, ulterior, la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi.
PNL este partidul care a majorat pensiile cu peste 40% în trei ani, în timpul guvernărilor liberale. Am dus punctul de pensie de la 1.265 lei, cât era în anul 2020, până la 1.785 lei, cât este în prezent. Și asta vom continua să facem în coaliție.
Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut și crescut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani și 6 luni.
Principiile fundamentale pe care le-am susținut în coaliție au fost contributivitatea, stabilitatea, solidaritatea și egalitatea. De-a lungul anilor, modificările legislative au generat diferențe de câteva sute de lei între pensiile cu aceeași contribuție. Ne dorim să corectăm aceste lucruri și să înlăturăm inechitățile acumulate de-a lungul timpului.
Vom continua să le fim alături românilor care au muncit din greu și care la bătrânețe merită tot sprijinul nostru. Iar noua lege a pensiilor despre asta este: respect și grijă față de seniori.
Biroul de presă al PNL
(P)

9 Thoughts to “Noua lege a pensiilor: Pensii mai mari, mai multă echitate”

 1. […] Prin noua lege a pensiilor, facem un pas semnificativ în direcția corectitudinii și a echității. În urma recalculării pensiilor aflate în plată, o mare parte dintre pensionari vor beneficia de sume mai mari și cu siguranță nicio pensie nu va scădea. Anul viitor, pensiile vor crește în două etape: la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflației și, ulterior, la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi. PNL este partidul care a majorat pensiile cu peste 40% în trei ani, în timpul guvernărilor liberale. Am dus punctul de pensie… Citeste mai mult […]

 2. Anonim

  Mai bagă cineva în seamă pesedeul galben? Poate altundeva…

 3. anonim

  Sunt de acord cu toate calculele, dar nu sunt de acord cu pensiile „speciale”, cu aceasta absurditate romaneasca (n-am diacritice!). Pe deasupra, cum pot avea niste oameni ca Pop Gheorghe, „fost senator, dar? analfabet” (ma refer la salajeni) sa aiba pensie speciala? Acest om (dau un exemplu) a fost emanat din esalonul 2, alaturi de Tibi Marc (securist) in Parlament!

 4. Ovidiu

  Pensiile speciale raman in continuare pentru ca asta este optiunea PSD-PNL . Oare anul viitor noi vom accepta acesta optiune ? Vom vedea dupa rezultatele alegerilor.

 5. Adi

  După ce se gată migrația spre pesede,din liberali va rămâne o adunare cam de-o echipa de fotbal.Hai sa fie rugby.Io va doresc sa mereți tăți în p..a mea! De la revoluție încoace v-ați dovedit campioni la joasa speță.Mizerabililor!!!

 6. Viorica

  Iar se lauda foștii PD-L -ei!!! Le urez sa aibă soarta PNTCD-ului!!!

 7. Corina

  Cu oameni ca bode cîțu,Ciucă , flutur, etc tare mi-as dori ca in 2024 acest partid de 2 bani, sa nu facă pragul electoral indiferent de tipul de alegeri!!!

 8. Olga

  Un partid de hăbăuci care au nenorocit aceasta tara in frunte cu cadavrul viu Băsescu !!!

Leave a Comment