Lucian Bode: „Putem alinia oricând un Guvern mai bun decât cel al PSD”

Partidului Naţional Liberal filiala Sălaj a organizat vineri la sediul din Piaţa Iuliu Maniu, o conferinţă de presă la care au participat copreşedinţii PNL Radu Căpîlnaşiu şi Lucian Bode, precum şi avocatul Răzvan Prişcă, membru PNL Sălaj.
Lucian Bode a anunţat şi supus discuţiei, principalele teme naţionale, anunţând pentru început că PNL a depus vineri, 5 iunie, o moţiune de cenzură pentru a sancţiona Guvernul Ponta, care a blocat dreptul românilor la vot. Prin această moţiune de cenzură dorim să sancţionăm atitudinea anti-democratică şi discreţionară Guvernului Ponta care persistă chiar şi acum în blocarea votului cetăţenilor”, spus Lucian Bode. „PNL este, totodată, pregătit să guverneze. PNL are program de guvernare, are premier desemnat si poate alinia oricând un Executiv mai bun decât cel al PSD. Referitor la tema moţiunii, Bode a declarat că moţiunea ar fi putut să se axeze pe incompetența Guvernului (taxa pe stâlp, supraacciza la carburant, proasta gestiune a cardului de sănătate, aberaţiile fiscale precum ”operaţiunea bacşişul”) sau atitudinea ostilă faţă de Justiţie (cazul Şova), dar s-a preferat sancţionarea prin moţiune a atacului lui Victor Ponta la esenţa democraţiei, atacul la dreptul de vot. Referitor la programul de guvernare propus de PNL, Bode a declarat „Vrem să reducem TVA la 19 la sută de la 1 ianuarie 2016, să reducem numărul de taxe, să unificăm sistemul de plăți, să renunțăm la plata la ghişeu, eliminăm taxa pe stâlp, reducem accizele. Mai dorim să simplificăm legislația, să reformăm sistemul fiscal, să creștem gradul de colectare, să facem relaxare fiscală sustenabilă, să deblocăm investițiile” a mai spus Lucian Bode.
Radu Căpîlnaşiu a prezentat la rândul său etapele de pregătire ale alegerilor locale: „Acest calendar este sincronizat cu programul stabilit de Consiliul Naţional de Coordonare, în cadrul şedinţei din 23 mai, de la Piteşti” a spus Radu Căpîlnaşiu. „Până la această dată au fost desemnate echipele de pregătire a alegerilor locale la nivel judeţean şi a municipiului reşedinţă de judeţ. Astfel, au fost desemnaţi, pentru această etapă, membrii Comitetului Județean Executiv, respectiv ai Comitetului Municipal Executiv. Coordonarea echipelor, la nivel judeţean şi municipal, va fi asigurată de copreşedinţi. În paralel, colegii din BPJ realizează fişe de evaluare pentru fiecare localitate. Ţinând cont de analizele cantitative şi calitative pentru fiecare organizaţie în parte, în următoarele săptămâni (până în 15 iulie) colegii noştri vor putea să îşi depună candidaturile în cadrul Comitetelor Locale Executive pentru functiile de consilieri locali şi primar ai oraşelor, municipiilor şi municipiilor reşedință de judeş (inclusiv depunerea candidaturii de primar în comunele fără primari în funcţie), iar în cadrul Comitetului Judeţean Executiv pentru funcţiile de consilier judeţean. Odată depuse aceste candidaturi, PNL Sălaj va efectua sondaje de opinie pentru a verifica notorietatea, gradul de încredere şi intenţia de vot, atât pentru proprii candidaţi, cât şi pentru oponenţii politici. În paralel cu aceste studii sociologice, vom organiza şi cursuri (legislație electorală, administraţie publică etc.) pentru colegii care îşi doresc să candideze. Consider că succesul PNL Sălaj depinde şi de respectarea acestui calendar. Sunt convins că, printr-o bună organizare, PNL Sălaj va reuşi să obţină cel mai bun rezultat la alegerile locale şi să câştige Preşedinţia Consiliului Judeţean”, a conchis copreşedintele PNL Radu Căpîlnaşiu.

Alte articole

19 Thoughts to “Lucian Bode: „Putem alinia oricând un Guvern mai bun decât cel al PSD””

 1. Ultimul liberal

  Bode: “Promisiuni electorale neonorate, proasta administrare a regiilor şi a societăţilor aflate în subordinea Primăriei. Un exemplu clar este E-star Distriterm. Pe noi, nu incompatibilitatea lui Radu Căpîlnaşiu ne interesează, ci incompetenta în actul administrativ”

  Capilnasiu: “Afisajele domnului Bode arata ca toate drumurile duc la Roma. Si la Valcau. Cred ca tipul acesta de campanie nu arata decat disperarea lui Bode, simte ca-i fuge pamantul de sub picioare. Nemaifiind gropi pe DN 1H in care sa se agate, ii aluneca drumul de sub picioare”

  1. Anonim

   Blaga, Gorghiu, predoiu, Boc, Anastase, Bode, CE mai vreti …ce mai asteptati? V ati arătat adevăratele fețe si atunci, si acum! Mulumim ca ne -ati nenorocit salariile, pensiile si viata un timp ce voi va lafaiti in huzur! Valea! La revedere! Mulrumim, NU!

 2. niku de la brutarie

  hotiii doresc puterea.bode ,esti prost sau ne consideri prosti ?

 3. niku de la brutarie

  hotiiiiii pdl vor guvernare ….nemaipomenit

 4. niku de la brutarie

  fratilor nu ca psd este ok….mai ,dar vomiti cand auzi de pdl cu pnl

 5. niku de la brutarie

  mai au de furat

 6. Zălăuan

  Bode, tot n-ai priceput că ne-am săturat de ciumeţii portocalii. Ăia care tăiau salarii şi pensii în timp ce ei furau ţara în Marile Jafuri, al retrocedărilor, Microsoft şi EADS !

 7. Anonim

  De cind este admis sa vorbeasca un PDLIST in locul unui PNLIST, ca cei portocalii nu vor fi uitati nici in epoca urmatoare !!!

 8. Anonim

  aceeasi marie ( PDL) cu alta palarie Galbena infipta in sageata

 9. Anonim

  Și Bode ministrul economiei? Nu, mulțumesc! Voi ați fost dați jos de răi, nu de buni Lucică draga!

  1. Anonim

   Fereasca bunul Dumnezo!!! Nicio sansa..
   Pai daca si dintre pnlisti au votat PROPonta….nu mai e nimic de zis.
   Ati pus capac cu asta. GASITI-va de lucru baieti!

 10. Anonim

  140 parlamentari cercetati de Parchet. Cati or fi PNL? Hm…

 11. vedetot

  majoritatea sunt din PNL in frunte cu Iohanis.Si da, ii poate alinia Bode insa numai la zid in fata plutonului!!!!

 12. Anonim

  Pentru unii dintre noi, Luci Bode-i Ponta 2!

 13. Dexter

  Cati au fost la miting? Cu hayman erau vreo zece. Bazati va pe zalauani, sigur va aleg anul viitor! :))))

 14. Anonim

  Ma Bode lasa ne !!!! am vazut ce ati facut , ati furat, hahaitilor

 15. Anonim

  Da,da, BODE ,VA STIM NOI PE VOI CEI PORTOCALI care v-ati ascuns in tufa mica a liberalilor,asta asa ca sai trageti si pe ei in groapa cu rahat de unde in veci nu o sa mai iesiti cu toate jmecheriile la care va pricepeti.Va asteptam la vot din nou pentru a va plati nota pentru tot raul financiar pe care ni l-ati facut .A-ti promis ca ne dati sia-ti luat de la noi ca sa aveti voi ce fura .RUSINE SI ASTEPTATI-VA.

 16. Anonim

  iar iese taranu asta de Bode in fata ?

 17. Anonim

  Lasa- ne ma Bode, lasa – ne!!!!!

Leave a Comment