Liberalii strâng semnături pentru demiterea Guvernului Ponta

Florin Negoiță

Conferinţa de presă a Partidului Naţional Liberal (PNL) Sălaj, susţinută vineri de cei doi copreşedinţi, Lucian Bode şi Radu Căpîlnaşiu, cu participarea vicepreşedintelui Valeriu Crişan, a adus în faţa ziariştilor sălăjeni concluziile de la finalul sesiunii parlamentare începută în februarie şi încheiată în urmă cu câteva zile.
La capitolul realizări, Lucian Bode a menţionat adoptarea noului cod fiscal ca fiind cea mai relevantă acţiune a legislativului în această sesiune. Modificările propuse de PNL se regăsesc astăzi în noul Cod Fiscal.„Reducerea cotei standard a TVA la 19 la sută, eliminarea supra-accizei la carburanţi, eliminarea taxei pe construcţii speciale, creşterea predictibilităţii – fără modificări asupra impozitelor şi taxelor pentru minimum 1 an , modificarea impozitului asupra microîntreprinderilor (cu facilitatea de 1 la sută la cele nou înfiinţate pentru primii 2 ani), toate reprezentând amendamente PNL”, a spus Lucian Bode. În domeniul politico-administrativ, la capitolul realizări, liderii PNL sălăjeni au menţionat adoptarea pachetului legislativ privind alegerile locale, respectiv alegerile generale, unde legiuitorul a operat în acest sens modificări importante în lege: alegerea preşedinţilor de consilii judeţene, alegerea parlamentarilor, reducerea numărului de parlamentari, finanţarea campaniilor electorale. Au fost nominalizate şi realizările PNL în domeniul Securităţii si Siguranţei Nationale, una din ele fiind adoptarea Strategiei Naţionale de Apărare, precum şi numirea celor doi directori ai principalelor servicii secrete, SRI şi SIE.
Liderii PNL Sălaj au subliniat faptul că Guvernul Ponta a continuat să guverneze prin OUG-uri, sfidând practic, Parlamentul. Impredictibilitatea acţiunilor guvernului a afectat economia, în opinia peneliştilor. Lucian Bode a adăugat: „În sectorul energetic, un sector vital atât pentru dezvoltare economiei cât si pentru bunăstarea cetăţenilor, avem parte de o crasă impredictibilitate legislativă (sectoare intregi, cum este sectorul minier, riscă falimentul), Strategia Energetică a României nu a fost adoptată, companiile de stat sunt nereformate”, susţine deputatul sălăjean.

“PSD se răzbună în continuare pe diaspora”

„Din pachetul legislativ privind alegerile generale, lipseşte legea votului prin corespondenţă. PSD se răzbună din nou pe românii din diaspora”, susţin liderii PNL din judeţ şi municipiul Zalău. Nici la capitolul „fonduri europene” liderii sălăjeni ai PNL nu au cuvinte prea blânde la adresa guvernanţilor. “În ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene din exerciţiul financiar 2014-2020, din păcate Guvernul nu a reuşit până azi să atragă nici un euro”, susţine deputatul Bode. Situaţia românilor, în opinia peneliştilor sălăjeni, opinie susţinută şi de Institutul Naţional de Statistică, românii sunt tot mai săraci şi se zbat în lipsuri din ce în ce mai mari. Veniturile familiilor au scăzut cu 2,4 la sută în 2014 (de la o medie lunară de 2.559 lei în 2013 la 2.500 de lei în 2014), în condiţiile în care economia creştea cu 2,8 la sută, aşa cum se arată în statisticile oficiale. În opinia PNL, Victor Ponta minte când susţine că redirecţionează creşterea economică în buzunarele românilor pentru că, de fapt, românii au mai puțini bani în buzunare, lucru acreditat chiar de INS. Adevăratul indicator este venitul disponibil, adică ce-i rămâne românului în buzunar după ce îşi plăteşte impozitele. Ori statistica demonstrează că românii au din ce în ce mai puţini bani. Lucian Bode s-a declarat mulţumit de activitatea sa parlamentară, spunând că are, aşa cum este normal, şi nemulţumiri.”În plan personal, analizând activitatea mea din Parlament din această sesiune, pot spune ca sunt mulţumit la capitolele iniţiative legislative, întrebări, interpelări, moţiuni, dar am si restanţe legislative faţă de sălăjeni, cum ar fi legea accizei la palincă, legea arhivelor naţionale, legea circulaţiei pe drumurile publice” a conchis Lucian Bode.

Moţiune populară pentru demiterea actualului premier

PNL iniţiază o campanie de strângere de semnături în toate judeţele, cu toate filialele. Sub titlul generic “Demite-l pe Ponta!”, PNL Sălaj îşi propune să strângă, până la jumătatea lunii august, peste 14.000 de semnături. Începând cu a doua parte cu a săptămânii viitoare, în municipiul Zalău şi în celelalte oraşe din Sălaj vor exista şi puncte fixe pentru strângerea de semnături, iar în mediul rural colegii se vor axa, în special, pe acţiuni “door to door” (din uşă în uşă, n.r). Moţiunea populară face parte din strategia PNL de a veni în întâmpinarea solicitărilor cetăţenilor, care vor un stat puternic, instituţii puternice. Radu Căpîlnaşiu a subliniat la conferinţa de presă a PNL, necesitatea acestei moţiuni populare pentru demisia sau demiterea actualului premier. „Acest gen de acţiune politică, cu un rol mai mult simbolic, e o pârghie pentru a-i demonstra lui Ponta că opinia cetăţenilor îi este defavorabilă şi nu are sprijinul lor. România nu-şi permite un premier urmărit penal, care fuge de Justiţie şi nu are respect faţă de instituţiile statului. Boala lui Ponta se numeşte boală de putere, iar dacă mesajul din partea opiniei publice nu va fi suficient, PNL va depune în toamnă, o nouă moţiune de cenzură pentru a debloca criza politică”, a spus copreşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu.

14 Thoughts to “Liberalii strâng semnături pentru demiterea Guvernului Ponta”

 1. Zălăuan

  Şi la anu, pe vremea asta, liberalii vor strânge semnături. Tot în faza asta vor rămâne !

 2. Nuti

  C e treaba are PDListi ca Liberari string semnaturi.PDLul sa stea deo parte cu PMP !

  1. Anonim

   Nuti, da proasta mai esti

 3. Anonim

  Luci, du-te la Boghiș că a venit Nuți, dragostea mea, adică a ta

 4. clau

  Posibilitate foarte buna de castigat bani! Va invitam acum sa cunoasteti mai multe despre o oportunitate foarte noua prin care va puteti completa repede veniturile, in timpul liber sau oricand doriti! Va asiguram ca totul este foarte, foarte serios si ca puteti sa incepeti cu toata increderea! Cereti mai multe detalii la adresa de email: xmc0202@gmail.com

 5. Anonim

  PNL si 14000 de semnaturi!!!???? I-am vazut la mitingul anti Ponta pentru motiunea de cenzura. Au anuntat participarea a500 de manifestanti pe platoul de marmura, au revenit la intre 300si 500 iar la data cu pricina au fost 20 de toti. Penibili.

 6. Madalina

  Cât de mult ar trebui să ne străduim? Cât mai mult. Dacă nu lucrezi pământul din grădina vieţii tale, buruienile vor invada straturile cu flori, înăbuşindu-le. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: madi7_imm@yahoo.com

 7. Anonim

  Lucian Bode adica ”destul de penibil”

 8. episcopul

  lista de semnarturi va fi redenumit: cei care nu vor demiterea lui Ponta! Ha, Ha, ha! Pdl-ul v- a facut-o, fraierilor!

 9. alex

  Aleșii noștri locali se cam plictisesc… Le lipsește un ciolan mai mare!!

 10. Anonim

  Ăstia-s cancerul galben, toate neamurile si amantele lor sunt angajate in institutii publice, cu ce va deosebiti voi de PSD?

 11. Mihai Viteazu

  Care liberali ? poate pdl isti basisti abia astept sa i vad cum se cearta

 12. Victor

  Bai anafabetilor, basisti ordinari, deghizati in p(o)uliticieni de ca.at, unde scrie in Constitutie de asemenea metode de demitere ? Mai mari micinosi,hoti,huligani, tembeli, nesimtiti ca voi nu exista si nici nu se pot imagina ! Ati spurcat in cel mai inalt grad numele de partid liberal. La gunoi cu voi javre ordinare.

 13. Anonim

  pnl salaj ………..rusine sa va fie astea va sunt metodele de lucru????????? asteptati-l si pe chior ca va sare in ajutor curand

Leave a Comment