Consilierul judeţean Marius Şandru, judecat pentru evaziune fiscală

Marius Şandru, consilier judeţean ales pe listele PP-DD Sălaj şi primvicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului amintit, este judecat pentru evaziune fiscală de peste 700.000 de lei. Dosarul a fost înregistrat la instanţă la finalul anului trecut, pronunţarea unei soluţii fiind amânată în mai multe rânduri.
La ultima înfăţişare, ce a avut loc miercuri, 17 aprilie, inculpatul a solicitat strămutarea dosarului la o altă instanţă. „Cererea de strămutare depusă de către inculpat va fi soluţionată de către Curtea de Apel Cluj în 23 aprilie”, ne-a declarat Ancuţa Pura, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj.
Şandru şi-a motivat solicitarea făcută instanţei spunând că astfel va avea parte de un proces corect şi că va evita orice influenţă politică.
Potrivit rechizitoriului, în intervalui ianuarie 2005-martie 2009, Marius Şandru, în calitate de asociat şi administrator al SC Axel Grup SRL, a omis să înregistreze în contabilitate veniturile realizate, prejudiciind bugetul statului cu peste 285.000 de lei.
În acelaşi dosar, consilierul judeţean este acuzat de comiterea unei alte infracţiuni de evaziune fiscală. Pe parcursul anilor 2006 şi 2007, în calitate de director general al SC Consgrup AMG Consulting SRL, a înregistrat cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale. Prejudiciul realizat astfel se ridică la 415.000 de lei, se mai arată în rechizitoriu.
Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă să stea după gratii între patru şi 10 ani. Marius Şandru susţine, însă, că toate acuzele ce-i sunt aduse sunt nefondată, lucru confirmat, mai spune el, de expertizele poliţiştilor. Întrebat cum îşi explică situaţia în care se află, consilierul judeţean a sugerat că totul ar fi o „făcătură”: „Dosarul a fost înregistrat la instanţă înainte de depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare, ca să-mi fie blocată candidatura pe Valea Someşului. Acest lucru s-a şi întâmplat, de vreme ce am renunţat să mai candidez pe Colegiul Jibou, unde aş fi ieşit câştigător”. El a adăugat că unii factori politici judeţeni i-au pus beţe în roate, de teamă că respectivul colegiu ar putea fi câştigat de reprezentantul PP-DD Sălaj. „Porneam în cursa pe Colegiul Valea Someşului cu o zestre de minim 5.600 de voturi, obţinute la alegerile locale. Aveam cele mai mari şanse să câştig, dar ştiam ce ar fi urmat din cauza dosarului de evaziune fiscală pentru care fusesem trimis în judecată. Aşa că am decis să merg pe Colegiul Cehu Silvaniei, unde nu puteam învinge”.
Precizăm că Marius Şandru a candidat, fără succes, însă, la alegerile locale din 2012 pentru şefia Consiliului Judeţean Sălaj. El a prins totuşi un fotoliu de consilier judeţean şi este membru în comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public.
La alegerile parlamentare de anul trecut, Şandru a intrat din nou în competiţie electorală, încercându-şi norocul pe Colegiul 2 la Camera Deputaţilor. Nici de data asta nu a fost să fie, el fiind învins detaşat de candidatul UDMR, Seres Denes.

9 Thoughts to “Consilierul judeţean Marius Şandru, judecat pentru evaziune fiscală”

  1. anonim

    Ce regimul p..lii este si asta ; aproape toti care ajung in functii ––- fura , delapideaza , mint etc ……?

  2. Anonim

    cum sa mearga tara asta bine cand astia fura si nimeni nu ia nici o masura

  3. maria

    asa au bani sa mearga in vacante scumpe sa le fie de amar

  4. Ei da, ce sa-ti spun Sandru martiru'

    Asta-i stiut de tepar inca de pre vremea lui Stiube si a afacerilor cu Sampania de la Simleu, cu Boghisul, etc.
    Dar cand ai tupeu nemasurat poti sa te crezi si nevinovat, victima a facaturilor…

  5. puscarie-puscarie

    asta, macanu si alti politicieni excroci au ajuns sa ne conduca
    si fraierii ii si voteaza
    auzi la gunoi, ca e membru in comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public !!
    pai unul ca asta invarte banii judetului?
    toti cacatii ajung la suprafata si dupa aceea se poleiesc cu aur

  6. carutasul depe strada Crasnei

    Cand va urma la purecat presedintele PPLD si candidatul la Primaria zalau, domnul inginel excr. Haller Otto?

  7. victor

    afara din PPDD toti cei care fac acest partid de rusine ….d-le DEMLE pana cand mai tolerati asemenea mizerii in acest partid ? ar fi ideal daca a-ti pune mai multa incredere in acei oameni care au muncit pentru acest partid adunand adeziuni si facand propaganda politica acestui partid iar dupa ce ati castigat locurile de consilieri nu i-ati mai bagat in seama …….sa speram ca intr-o zi va veti da seama cine merita cu adevarat sa fie in acest partid . Va doresc SARBATORI FERICITE si mult SUCCES PPDD-ului….

  8. rodica-madrid

    sarbatori fericite pentru toti membri p p d d -ului

  9. dan muntean

    Influențe politice? Cine vorbește? Un asemenea individ care ani la rând s-a folosit de influențele politice ca sa se depună praful pe dosarele lui penale aflate în dulapurile procuraturii…numai ca faptele sa se prescrie. Mai mare rușinea – Un tepar cu acte în regulă care a falimentat firme serioase cu oameni cumsecade din cauza ca nu-si mai puteau platii datoriile din cauza tepelor primite din cauza unui asemenea individ – un paria a societății. Dacă justiția si-ar fi facut treaba , fără să țină în brațe un asemenea specimen…eheiii…dar „fie roata si pătrată, tot se învârte ea odată „. Doamne Ajută ca proverbul cu ulciorul sa fie de actualitate…

Leave a Comment