Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!

Președintele PNL, Ludovic Orban, a coordonat cu succes cel mai consistent demers comun al Opoziției din ultimii ani de zile – moțiunea de cenzură – într-una dintre cele mai complicate conjuncturi politice. 

Moțiunea de cenzură, susținută de 237 de parlamentari din 6 formațiuni politice diferite, inclusiv de parlamentari individuali din PSD, este rezultatul unei serioase mobilizări din partea PNL.

Echipa de negociere condusă de Ludovic Orban a beneficiat de sprijinul liderilor grupurilor PNL și implicarea parlamentarilor PNL, care au făcut toate eforturile pentru a câștiga orice vot posibil în favoarea moțiunii.

PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul moțiunii. Parlamentarul care nu votează moțiunea de cenzură, indiferent din ce partid face parte, săvârșește un act grav de sfidare a voinței cetățenilor.

Indiferent de ziua în care va fi programat votul, vom fi prezenți 100% la dezbatere și la vot.

Vom continua discuțiile cu toți parlamentarii care ar putea susține această moțiune, până în ultimul minut dinaintea votului și considerăm că numărul de voturi pentru moțiune îl va depăși pe cel al semnăturilor.

Actuala guvernare este una complet eșuată, blocată. În acest moment PSD este incapabil să asigure un act de guvernare, fiind motivul pentru care Dăncilă a refuzat să se prezinte în Parlament cu remanierea, în ciuda obligației constituționale.

Tertipurile la care a recurs PSD arată o profundă disperare. Sunt ultimele zile de guvernare PSD.  Inițial, au făcut presiuni asupra semnatarilor moțiunii ca să îi convingă să nu o mai susțină. Au vrut sa convoace plenul pentru citirea moțiunii la 7 seara (”noaptea ca hoții”) și au programat votul pe moțiune pentru sâmbătă deși, în cutumele activităţii parlamentare, nicio moţiune de cenzură nu s-a dezbătut și votat într-o zi nelucrătoare. Totuși, în urma votului de miercuri s-a dovedit că în ciuda tuturor tertipurilor mizerabile puse la cale de creierele încinse din jurul lui Vasilica Viorica Dăncilă, care toate sunt produsele lui Liviu Dragnea și ale tipului infracțional de a face politică împotriva legii , împotriva bunului simț, toate tertipurile au fost zadarnice și până la urmă PSD a trebui să accepte faptul că opoziția are majoritate în Parlament. Calendarul propus de opoziție a fost unul rezonabil și conform cu normele de funcționare ale Legislativului.

Sfârșitul guvernării PSD este un fapt confirmat prin semnăturile de pe moțiune. Acest lucru se va materializa la votul din plenul Parlamentului. Este evident că PSD nu mai are legitimitate și nici majoritate și că avem o guvernare împotriva voinței poporului.

(P)

 

 

Alte articole

One Thought to “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!”

  1. Anonim

    S-a ajuns ca problema unei țări să fie alungarea de la putere a unei bande de găinari mai mici și mai mari, impostori, semianalfabeți, niște obrăznicături care au pus mîna pe putere. Uitați-vă doar la ticăloasa analfabetă Viorica Dăncilă! Va fi tare greu, întrucît unul din patru cetățeni e gata să voteze cu tîlharii.

Leave a Comment