Elevii sălăjeni cu rezultate excepţionale, premiaţi la ”Gala Educaţiei”

Elevii care au obţinut premii, medalii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile  naționale și internaționale, dar şi profesorii care i-au pregătit, vor fi premiaţi la ”Gala Educaţiei”. Evenimentul va avea loc vineri, 4 octombrie, începând cu ora 8.30 în sala Clădirii Transilvania din Zalău.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj în parteneriat şi Casa Corpului Didactic, cu sprijinul Consililui Judeţean şi a Primăriei Zalău, cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei. Aceasta se sărbătoreşte anual în data de 5 octombrie şi a fost stabilită la iniţiativa Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO)  și a Organizației Internaționale a Muncii, începând din anul 1994, fiind un semn că educația joacă un rol-cheie în evoluția fiecărei societăți, un rol esențial în devenirea spirituală a fiecărei națiuni. Potrivit reprezentanţilor ISJ Sălaj, cu această ocazie  în toate unităţile de învăţământ din judeţ vor fi  organizate  activități specifice, activități  cultural-artistice și sportive. Este vorba despre: ”Educația – calea spre succes” – activități cultural-artistice pentru clasele V-VIII;Rolul educației în viața copiilor”  – concurs de eseuri, clasele V-VIII;  ”Mulțumesc, dragă dascăl”  – concurs de picturi, clasele I-IV; ”Scrisoare către dascălul meu”  – concurs epistolar pentru clasele V-VIII; ”Profesorul ideal” -dezbatere  la clasele IX-XII;Rolul educației în societatea contemporană”  – masă rotundă la clasele IX-XII); ”Cupa educație”i – manifestări sportive, clasele V-VIII; lansare de baloane cu mesaje despre educație – activitatea pentru preșcolari şi ”Grădinița mea iubită” – program literar-artistic pentru preșcolari.

”Școala sălăjeană ne-a oferit, de fiecare dată, multe exemple de bună practică și tot atâtea motive să fim mândri. A devenit deja o tradiție ca în cadrul <<Galei Educației>>, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și al Primăriei Municipiului Zalău, să le mulțumim elevilor și profesorilor îndrumători pentru premiile și medaliile obținute la olimpiadele județene, naționale și internaționale, pentru faptul că au fost – din nou – pe podium, onorând județul și unitățile de învățământ cu performanțele lor deosebite. Nu sunt uitate nici cadrele didactice pensionate, care au dat viață școlii și totodată i-au dăruit școlii o mare parte din viață”, au precizat reprezentanţii ISJ Sălaj. Activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Educaţiei vor debuta joi – 3 octombrie, începând cu ora 13.00, în sala de şedinţe de la ISJ Sălaj cu ”Lauri pentru seniori” – scrisoare de mulțumire adresată cadrelor didactice pensionate, în anul școlar 2018-2019 şi va continua, de la ora 15.00,  cu o expoziţie de pictură. Este  vorba despre un  vernisaj cu tema ”Cifra 6 – elemente vizuale în artă și design” – picturi realizate de elevi, de la Palatul Copiilor Zalău, sub îndrumarea profesorului Mircea Andrievici.

Alte articole

One Thought to “Elevii sălăjeni cu rezultate excepţionale, premiaţi la ”Gala Educaţiei””

  1. Bravo mai copii! Eu nu am prea fost cu scoala.. in schimb ma atrageau orele si activitatile extra…. apoi am devenit pasionata de moda si cos si fac modele de haine, rochii… imi doresc sa imi deschid un site online precum https://poshlove.ro/ ..sa am atelierul meu si un mic business

Leave a Comment