Zeci de contestatii la titularizare

Zeci de contestatii la titularizare

Un numar de 59 de candidati salajeni care au participat in data de 13 iulie la examenul de titularizare au depus contestatii nemultumiti de notare. Cele mai multe contestatii s-au inregistrat la limba engelza si educatoare in limba romana, cate sapte pentru fiecare disciplina, iar cate trei contestatii s-au depus pentru recorectarea lucrarilor sustinute la limba si literatura romana, consiliere psihopedagogica si educatie fizica.

Potrivit datelor furnizate, ieri, de inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, doar 344 dintre candidatii inscrisi pentru sustinerea concursului de titularizare au avut lucrari corectate. Mai precis, dintre cei 454 de candidati, 62 au absentat, iar 48 au renuntat la examen dupa primirea subiectelor, declarand pe propria raspundere ca nu doresc corectarea lucrarilor. Cele 344 de lucrari au fost trimise in 11 centre de corectare din orase resedinta de judet din tara, toate fiind corectate si notate. Una dintre acestea a fost, insa, anulata pe motive de inscriere. Este o lucrare sustinuta la disciplina limba engleza cu semne distincte pe foile de concurs, notata cu 3,30, in care numele candidatului a fost trecut in alta parte decat cea indicata, a declarat Ioan Abrudan.

O singura lucrare a fost notata cu 10 la disciplina educatoare in limba romana, in timp ce ultima nota s-a inregistrat la biologie, lucrarea fiind de nota 1,15. Promovabilitatea inregistrata la concursul de titularizare de anul acesta este de 67 la suta. Astfel, 105 candidati au obtinut note peste 7, alti 124 au luat note intre 5 si 6,99, in timp ce 113 nu au promovat.

Ieri a fost ultima zi in care s-au putut depune constestatiile, lucrarile fiind trimise pentru recorectare in alte centre. Pana cel tarziu in data de 21 iulie, vor trebui afisate rezultatele finale, astfel incat si candidatii care au contestat notarea sa poata participa la sedintele publice de repartizare a posturilor titularizabile scoase la concurs pentru anul scolar urmator, programate pentru perioada 22-25 iulie. Sedinta de repartizare a celor 84 de posturi titularizabile disponibile in unitatile de invatamant salajene va avea loc vineri, cu incepere de la ora 9, la Colegiul National Silvania Zalau.

Posturile neocupate in aceasta sedinta vor putea fi ocupate de candidati cu note peste 7 din alte judete. Cele vacante si dupa aceasta etapa devin netitularizabile. In data de 1 si 2 august va avea loc inscrierea candidatilor, la secretariatul ISJ Salaj, pentru posturile de suplinitori calificati si necalificati, in numar de 425. In data de 3 august va avea loc examenul pentru suplinitorii necalificati, urmand ca a doua zi sa sustina concursul candidatii la un post de suplinitor calificat. Pentru cadrele didactice calificate, bibliografia ramane aceeasi ca la examenul de titularizare. Pentru necalificati, bibliografia va fi afisata la avizierul Inspectoratului Scolar, pentru fiecare disciplina in parte.

Alte articole

Leave a Comment