Suplinitorii necalificaţi, la catedră

Peste 230 de posturi de suplinitori au rămas neocupate în urma şedinţelor publice de repartizare a catedrelor în unităţile de învăţământ sălăjene, organizate în zilele de 13 şi 16 august. Numărul insuficient de candidaţi pentru aceste locuri va duce, inevitabil, la încadrarea pe posturi a cadrelor didactice necalificate.
Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Viorel Lungu, a declarat că pentru ocuparea acestor posturi se va organiza, la finele acestei luni, o nouă serie de şedinţe de repartizare la nivelul inspectoratului. „S-a ajuns în această situaţie ca urmare a faptului că nu au fost suficiente cadre didactice acolo unde am avut posturi disponibile, iar unde au fost locuri, nu am avut candidaţi cu note care să le permită acestora încadrarea. Prin urmare, în zilele de 30 şi 31 august, pentru ocuparea celor 232 de posturi rămase libere, vom organiza la nivelul inspectoratului şedinţe de repartizare”, a declarat Viorel Lungu.
Potrivit acestuia, pentru catedrele libere sunt disponibili doar aproximativ 100 de candidaţi care au participat la examenul de titularizare din 2 august şi care au fost notaţi cu minim 5. „Catedrele rămase libere vor putea fi ocupate, în regim de plată cu ora, de către profesori încadraţi deja în sistem, de către profesori pensionari, precum şi prin concursuri organizate în primele două săptămâni din septembrie la nivelul unităţilor de învăţământ. La aceste concursuri vor putea participa şi cadre didactice necalificate, respectiv profesori fără studii corespunzătoare postului”, a precizat Viorel Lungu.
Până la organizarea acestor şedinţe vor mai avea loc mişcări de cadre în sistem. Este vorba de mişcările titularilor din sistem, care pot opta pentru detaşare la cerere, detaşare în interesul învăţământului şi pretransferul consimţit între unităţile de învăţământ preuniversitar, la cererea personalului didactic titular. „Vom vedea la încheierea acestor etape care sunt posturile disponibile în unităţile şcolare din judeţ. De asemenea, pe parcursul anului şcolar vor mai apărea, cu siguranţă, posturi vacante, care vor putea fi ocupate prin organizarea de concursuri la nivelul şcolilor”, a afirmat inspectorul de resurse umane.
Pentru anul şcolar următor, la nivelul judeţului au fost scoase la concurs 409 de posturi, dintre care 104 catedre titularizabile şi 305 destinate suplinitorilor. Doar 59 dintre cei 184 de candidaţi care au obţinut note peste 7 la concursul de titularizare au fost repartizaţi pe posturi în cadrul şedinţelor publice organizate în 13 august. Posturile titularizabile neocupate au fost transformate în locuri pentru suplinitori. La şedinţa de repartizare a posturilor pentru suplinitori, din data de 16 august, au fost date 110 posturi.

2 Thoughts to “Suplinitorii necalificaţi, la catedră”

  1. bogdan

    foarte bine!necalificatii sa va umple scolile, ca de calificati va bateti joc!

  2. maricica

    daca dr. Buruiana vasile preda la Tehnica sanitara in zalau, in timp ce este la Cluj cu rezidentiatul, in acelasi timp duce oala de noapte la Interne zalau, in timp ce e de garda pe salvarea insotind la simleu mortii din UPU – cica sa nu fie reclamatii -, ce mai doriti? Va mai mirati ca la UPU s-a dat transfuzie de sange la un mort ! Indiferent de grupa sanguina. Efectul a fost acelasi. Dintii din gura „salvatorului” au ramas la fel de rari ca mai inainte – sau mai exact, ca stalpii de telegraf!

Leave a Comment