Siguranța elevilor în unitățile de învățământ

Am participat astăzi, alături de prim-ministrul dl. Nicolae Ciucă și de ministrul Educației dl. Sorin Cîmpeanu, la o întâlnire de lucru, în sistem de videoconferință, cu prefecții județelor și cu toate structurile teritoriale responsabile, pentru a ne asigura că noul an școlar va începe în condiții de siguranță pentru copii și pentru cadrele didactice.
Siguranța elevilor în unitățile de învățământ și în perimetrul acestora este o prioritate instituțională asumată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și al Guvernului României.
Tocmai de aceea, le-am dispus structurilor MAI să manifeste o atenție deosebită în misiunile de ordine publică, dar și în cele pentru situații de urgență, astfel încât activitatea din zona unităților de învățământ să se desfășoare fără probleme.
Totodată, pe lângă aceste misiuni care vizează siguranța imediată, am solicitat intensificarea campaniilor de informare și prevenire pe diferite teme de actualitate: antidrog, traficul de persoane, siguranța rutieră sau comportamentul preventiv în situații de urgență, cunoscut fiind că toate aceste activități au un rol determinant în reducerea faptelor ilegale în rândul elevilor.
Mă bazez pe buna cooperare dintre toți factorii implicați în atingerea acestui obiectiv de siguranță – instituțiile publice, autorități locale, dascăli și părinți deopotrivă, pentru că numai așa le putem oferi copiilor noștri un mediu școlar civilizat și benefic pentru educație.
Lucian Bode – ministrul Afacerilor Interne
(P)

One Thought to “Siguranța elevilor în unitățile de învățământ”

Leave a Comment