Premiul II la faza naţională a concursului „Mesajul meu antidrog”

Un elev din cadrul Liceului Teoretic „Ion Agârbiceanu” din Jibou şi-a adjudecat un loc pe podium la faza naţională a concursului „Mesajul meu antidrog”, lansat anul acesta de Agenţia Naţională Antidrog. Concursul reprezintă un exemplu de bune practici în programe de prevenire a consumului de droguri în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar.
Coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj, Valer Merce, a declarat că aproximativ 60 de elevi din zece unităţi de învăţământ din judeţ s-au înscris la această competiţie, realizând diverse mesaje în prevenirea consumului de droguri. „Cele mai bune lucrări au fost selectate la nivel judeţean, ulterior fiind transmise la centru pentru a concura la etapa naţională”, a declarat Valer Merce.
Potrivit sursei citate, munca şi implicarea de care au dat dovadă elevii sălăjeni s-au concretizat prin rezultatele deosebite obţinute la faza finală a competiţiei. „A devenit deja o obişnuinţă să avem, la fiecare ediţie, lucrări câştigătoare şi la nivel naţional. În acest an, lucrarea elevului Gyorfi Deak Geza Gyorgy, din cadrul Liceului Teoretic „Ion Agârbiceanu” din Jibou, sub coordonarea profesoarei Victoria Neagotă, a fost printre cele mai bune din ţară, obţinând locul al doilea la secţiunea grafică”, a precizat Merce.
Obiectivul general al competiţiei este conştientizarea şi implicarea copiilor şi tinerilor în programe de prevenire a consumului de droguri, în scopul întăririi factorilor de protecţie şi reducere a factorilor de risc. „Prin urmare, lansăm tuturor elevilor şi cadrelor didactice invitaţia de a participa şi în ediţiile ce urmează la acest concurs de prevenire a consumului de droguri, în special, în rândul tinerilor”, a afirmat Valer Merce.
Ediţia din acest an, cu tema „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri”, a avut secţiuni diverse, încercând să ofere adolescenţilor posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieţi sănătoase, fără droguri.

Alte articole

Leave a Comment