Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri o provocare pentru liceenii din Sălaj

Vineri, 4 noiembrie 2016, a demarat un parteneriat educațional între Clubul Francofon de Afaceri Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și 3 unități de învățământ din municipiul Zalău – Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Colegiul National „Silvania” și Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”. Scopul acestui parteneriat îl reprezintă promovarea concursului Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri în rândul liceenilor din școlile partenere.
Aflată la cea de-a treia ediție, competiția se adresează elevilor de liceu (IX-XII) și se va desfășura pe parcursul lunilor octombrie 2016 – martie 2017. Această ediție aduce în atenția liceenilor trei domenii inovatoare : IT, ECOindustrie și sănătate.
La acest eveniment au participat peste 180 de elevi de la cele 3 unități de învățământ din municipiul Zalău, împreună cu cadre didactice de limba franceză, dar și profesori de alte specialități de la filiera tehnologică și teoretică, directorii celor trei unităților de învățământ implicate în acest parteneriat și reprezentanți ai ISJ Sălaj. Sesiunile de promovare au fost susținute de Andreea Sărmașiu, responsabil comunicare Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, Georgiana Dumitru, stagiară la Institutul Francez din Cluj, precum și un reprezentant al mediului de afaceri din Cluj, dl Pascal Fesneau, Consul Onorific al Franței la Cluj. Misiunea organizatorilor este redinamizarea predării și învățării limbii franceze în învățământul preuniversitar din județul Sălaj, precum și promovarea tinerilor inovativi, viitorii angajați ai companiilor francofone din Transilvania.
La activitate au participat și cele două echipe de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” care, la ediția precedentă a concursului, au obținut locurile I și II la secțiunea mecanică și care le-au explicat elevilor de liceu oportunitățile oferite de acest concurs, dar și experiențele proprii din timpul elaborării proiectelor, traducerea materialului în limba franceză și participarea la festivitatea de premiere de la Sibiu.
Vizând provocarea și implicarea unui număr cât mai mare de elevi de liceu, competiția promovează performanța în educație și francofonia în colegiile, liceele și școlile profesionale din Transilvania și regiunea de N-V a României, iar liceenii sălăjeni se vor afla, și în acest an, printre competitori.

Prof. HOSSU CRISTINA – IOANA
Inspector școlar pentru limba franceză și engleză

Alte articole

Leave a Comment