Peste 900 de salajeni dau bacalaureatul in sesiunea din toamna

Peste 900 de salajeni dau bacalaureatul in sesiunea din toamna

Promovabilitatea scazuta in prima sesiune a examenului de bacalaureat, sustinut de catre absolventii de liceu din judetul Salaj, va umple salile de examinare in sesiunea din toamna. Peste 900 de absolventi de liceu din judetul Salaj s-au inscris, pe parcursul saptamanii trecute, la cea de-a doua sesiune de anul acesta, probele urmand a avea loc incepand cu data de 22 august.

Potrivit inspectorului scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, la aceasta sesiune s-au inscris absolventii de liceu care nu s-au putut prezenta la prima sesiune a examenului de bacalaureat sau care s-au prezentat dar nu au obtinut media necesara obtinerii diplomei.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana va avea loc in zilele de 22 si 23 august. Intre 22 si 24 august vor fi evaluate competentele de comunicare la limba materna, proba de limba de circulatie internationala se va sustine in zilele de 23 si 24 august, iar in intervalul de 25 si 26 august va avea loc evaluarea competentelor digitale. Probele scrise incep in data de 29 august, cu cea de limba si literatura romana, care va fi urmata in 30 august de cea la limba materna si in 31 august de proba obligatorie a profilului. In data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului si a specializarii. Afisarea rezultatelor se va face in 4 septembrie pana la ora 16 si, tot in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 7 septembrie.

Promovabilitatea inregistrata in prima sesiune din acest an a fost de 59,02 la suta. Anul trecut, din cei aproximativ 2.600 de absolventi de liceu inscrisi in prima sesiune de bacalaureat, peste 550 au sustinut una sau mai multe probe in cadrul sesiunii din toamna.

Alte articole

Leave a Comment