Patru lei pentru o lucrare corectată la Evaluarea Naţională

Profesorii sălăjeni care fac parte din comisiile pentru Evaluarea Naţională a elevilor clasei a VIII-a şi pentru examenul de Bacalaureat vor fi plătiţi cu sume ce pornesc de la 28 de lei şi ajung până la aproape 850 de lei.
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a publicat, zilele trecute, ordinul privind modul de plată al personalului didactic care face parte din comisiile pentru Evaluarea Naţională, pentru examenul naţional de Bacalaureat şi pentru examenele de absolvire/ certificare a calificării profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal – sesiunile anului 2015.
Astfel, potrivit documentului menţionat, personalul didactic care face parte din comisiile organizate în unităţile de învăţământ pentru Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a este plătit cu sume cuprinse între 28 şi 242 de lei: asistentul va fi remunerat cu 28,4 lei pe zi, preşedintele va primi 242,5 lei, iar membru – 207 lei. Profesorul evaluator va primi câte 4,3 lei pentru fiecare lucrare corectată.

La Bacalaureat, bani mai mulţi pentru profesorii din comisii
Personalul didactic care va face parte din comisiile de Bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare va fi plătit astfel: preşedinte la o comisie de până la 450 de candidaţi (inclusiv) – 558 lei; la o comisie de peste 450 de candidaţi – 595 lei; vicepreşedinte, secretar, membru – 383 lei; asistent – 33,6 lei/zi. La comisii din centre zonale de evaluare, preşedintele comisiei va primi: la o comisie de până la 1000 de candidaţi (inclusiv) – 849 lei; la o comisie de peste 1000 de candidaţi – 880 lei; vicepreşedinte – 485 lei, secretarul (cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician) – 419 lei; membru – 383 lei, iar profesorul evaluator – 5,6 lei/lucrare corectată.
Cadrele didactice care fac parte din comisiile de Bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale sunt plătite după cum urmează: preşedinte – 242,5 lei, secretar (cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician) – 104 lei; membru – 104 lei; asistent – 28,4 lei/zi; profesor examinator: pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă, respectiv pentru proba de evaluare a competenţelor digitale – 2,8 lei/candidat, iar pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă – 4,3 lei/ candidat.
În ceea ce priveşte cheltuielile de deplasare în afara localităţii, acestea vor fi suportate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Alte articole

One Thought to “Patru lei pentru o lucrare corectată la Evaluarea Naţională”

  1. […] Profesorii sălăjeni care fac parte din comisiile pentru Evaluarea Naţională a elevilor clasei a VIII-a şi pentru examenul de Bacalaureat vor fi plătiţi cu sume ce pornesc de la 28 de lei şi ajung până la aproape 850 de lei. Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a publicat, zilele trecute, ordinul privind modul de plată al personalului didactic care face parte din comisiile pentru Evaluarea Naţională, pentru examenul naţional de Bacalaureat şi pentru examenele de absolvire/ certificare a calificării profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal – sesiunile anului 2015. Astfel, potrivit documentului menţionat, personalul didactic care face parte din comisiile organizate în …mai multe stiri […]

Leave a Comment