Monica Anisie promite o lege împotriva fake news-ului

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că va face „toate demersurile” pentru ca Parlamentul să adopte anul viitor o lege care „să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul”, informează Hotnews.

„Voi face toate demersurile şi tot ce îmi stă în putinţă ca Parlamentul, anul viitor, să realizeze şi să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul. Cred că o societate educată e o societate informată corect!”, a scris Monica Anisie, pe contul ei de Facebook.

Potrivit sursei citate, reacţia ministrului vine după ce o declaraţie a sa a stârnit polemici în mediul online. Anisie a fost invitată luni seara la Realitatea Plus, unde a fost întrebată dacă există soluţii pentru accesul la cursuri în cazul elevilor din medii defavorizate şi care nu dispun de curent electric. Anisie a făcut referire la acest subiect şi a amintit în acest context şi despre programul realizat cu TVR, care a stârnit titluri de presă de genul „Ministrul Educaţiei recomandă lecţii la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric” sau „Anisie, răspuns halucinant: Copii fără curent electric în case, şcoala online la televizor”.

„E epidemie de ştiri false în România! O realitate extrem de periculoasă şi extrem de tristă. Cine suportă consecinţele epidemiei de FAKE NEWS?! Ieri am simţit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în faţa unei epidemii de minciuni şi răstălmăciri tendenţioase care au o singură ţintă: să te discrediteze cu orice scop. Un site de propagandă a scos din context şi a denaturat mesajul meu din emisiunea de luni seara (…) Ştirea FALSĂ aţi citit-o cu toţii: „Ministrul Educaţiei recomandă lecţii la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric”. La nici o oră, site-ul respectiv a schimbat complet ştirea în altceva: „Ministrul Educaţiei: Pentru şcoala on-line, elevii care nu au tablete pot urmări lecţiile la televizor” Degeaba, ştirea falsă, deşi dispărută, fusese preluată deja”, a comentat Monica Anisie, potrivit Hotnews.

Sursa: www.bursa.ro

2 Thoughts to “Monica Anisie promite o lege împotriva fake news-ului”

  1. Noi minciuni libărale

    Unde sunt tabletele promise de liberali ?

  2. Anonim

    Țara arde și Anisie se piaptănă!

Leave a Comment