Ministrul Educaţiei anunţă că toate tezele de doctorat elaborate la Academia de Poliţie vor fi verificate

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că, după retragerea acreditării Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, a solicitat Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) verificarea tuturor celor aproximativ 800 de teze de doctorat realizate la nivelul acestei şcoli, începând cu tezele de doctorat ale cadrelor didactice de la Academie, pentru a se constatat dacă sunt sau nu rezultatul unui plagiat, relatează news.ro.

„Am decis monitorizarea Academiei de Poliţie, trebuie să vedem din perspectiva noastră ce se întâmplă în cadrul acestei instituţii. Am solicitat la CNATCDU să verifice toate tezele de doctorat realizate la academia de Poliţie, vorbim despre acele peste 800 de teze de doctorat realizate în cadrul Academiei de Poliţie, să fie verificate pentru a vedea dacă sunt sau nu sunt plagiate”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, miercuri seară, într-o emisiune la B1 TV.

Aceasta a menţionat că, în primă etapă, vor fi verificate tezele de doctorat ale cadrelor didactice din Academia de Poliţie, ulterior urmând a fi verificate şi celelalte teze.

Ea a catalogat decizia de retragere a acreditării Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie de drept una „istorică” şi a declarat, răspunzând unei întrebări, că nu s-a consultat cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, despre această decizie înainte de a o lua, ci doar l-a informat pe acesta despre raportul făcut în privinţa modului în care a funcţionat şcoala doctorală de a Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.

„Nu a fost foarte uşor, dar decizia este una care arată că în educaţie trebuie să existe integritate”, a mai afirmat Anisie.

Întrebată ce se întâmplă cu acei deţinători de titluri de doctor care au beneficiat de funcţii sau sporuri de pe urma acestor titluri, ministrul Educaţiei a răspuns că „trebuie să se ia toate măsurile legale care se impun, odată ce a fost declarată teza ca fiind plagiată, trebuie luată şi măsura administrativă”.

Angajaţii din sistemul public şi deţin un titlul de doctor în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea primesc, conform legii, un spor de 950 de lei lunar.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, luni, că a retras acreditarea Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Măsurile au fost luate „în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pe tema calităţii actului educaţional existent la nivelul Academiei de Poliţie”, dar şi ţinând cont de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, a transmis Ministerul Educaţiei.

Sursa: www.bursa.ro

3 Thoughts to “Ministrul Educaţiei anunţă că toate tezele de doctorat elaborate la Academia de Poliţie vor fi verificate”

  1. Anonim

    Felicitari pentru curaj,doamna ministru!

  2. 403 Forbidden

    I-au zis Academia de Poliție după Police Academy, comedia aia cu tîmpiți din anii ’80. Perfect match!

  3. Anonim

    Răul trebuie tăiat din rădăcină, să se anuleze sporurile pt doctorate !

Leave a Comment