Liceenii din Zalau, initiati in proiecte de leadership

Liceenii din Zalau, initiati in proiecte de leadership

Un numar de 120 de liceeni din municipiul Zalau si alti 72 din Calarasi participa, in acest an scolar, la cursuri de dezvoltare personala, in cadrul programului Tenaris – Liderii Mileniului Trei: Forta responsabilitatii sociale corporatiste, organizat de Fundatia Codecs pentru Leadership, cu sprijinul financiar al producatorului de tevi fara sudura cu TenarisSilcotub. Participantii la acest program vor primi, la incheierea cursurilor, diplome de absolvire recunoscute de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si de British Council.

Obiectivul proiectului Liderii mileniului trei (LMT) este stimularea implicarii tinerilor in societate si crearea de noi aptitudini si competente, bazate pe arta de a conduce, acestea fiind si tematicile abordate in cadrul cursurilor: comunicarea si lucrul in echipa, negocierea si solutionarea conflictelor, inteligenta emotionala, management si leadership.

Festivitatea care a marcat debutul celei de a sasea editii a programului a avut loc, luni, la Zalau, in prezenta elevilor din acest oras, a oficialitatilor locale, reprezentantilor Tenaris si ai Fundatiei Codecs. Sunteti pe cale sa invatati ce trebuie sa stie un lider, sunteti pe cale de a va insusi anumite aptitudini, anumite abilitati care nu intotdeauna se nasc impreuna cu nasterea unui lider, dar se dobandesc in timp. Tenaris investeste in aceasta crestere, in dezvoltarea acestor aptitudini si va investi in continuare in multe programe educationale de care sper sa aveti parte. Sustinem cu prisosinta educatia de un nivel calitativ ridicat si incercam sa investim in programe care sustin dezvoltarea unor grupuri de elite, a unor lideri care sa ne defineasca viitorul mai apropiat sau mai indepartat, a precizat, cu acest prilej, Laszlo Morent, director de calitate al Tenaris si parinte al unui elev participant la program.

In acelasi context, Marian Stas, presedintele Fundatiei Codecs pentru Leadership, a aratat faptul ca programul, demarat in colaborare cu TenarisSilcotub, a crescut, comparativ cu prima editie, de la trei scoli implicate la opt in acest an, respectiv de la 80 de elevi participanti, la 624, in toate cele cinci editii anterioare.

La editia din acest an participa elevi de la Colegiul National Silvania, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian, Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai, Grupurile Scolare Voievodul Gelu si Mihai Viteazu din Zalau, alaturi de colegi ai lor de la trei licee din Calarasi.

Alte articole

Leave a Comment