Bani de liceu pentru toti solicitantii din Salaj

Bani de liceu pentru toti solicitantii din Salaj

Toti cei 1.207 elevi din judetul Salaj care au solicitat bursa oferita prin programul national de protectie sociala Bani de liceu au ajuns pe lista finala a beneficiarilor. Acestia vor primi, in acest an scolar, cate un sprijin financiar in valoare de 180 de lei pentru fiecare luna de scoala. Bursa se acorda elevilor proveniti din familii defavorizate. Numele beneficiarilor au fost postate, ieri, pe site-ul Ministerului Educatiei, respectiv la adresa http://banideliceu.edu.ro/Rapoarte2011/beneficiar/SJ/page_60.html.

Cele mai multe dosare inregistrate la nivelul judetului Salaj au fost la Grupul Scolar Gheorghe Pop de Basesti din Cehu Silvaniei, respectiv pentru 121 de elevi. De asemenea, in judet sunt alte trei unitati liceale unde au fost depuse mai mult de 100 de dosare, anume: Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei (107), Grupul Scolar Octavian Goga Jibou (100) si Grupul Scolar Voievodul Gelu Zalau (102).

Bursa Bani de liceu se acorda elevilor care provin din familii defavorizate, unde venitul brut lunar pe membru de familie nu depaseste 150 de lei. Valoarea bursei este de 180 de lei pentru fiecare luna intreaga de scoala, fiind diminuata pentru zilele de vacanta. Sumele acordate elevilor cuprinsi in lista finala vor fi acordate retroactiv pentru lunile de scoala de la inceputul anului scolar.

Numarul beneficiarilor eligibili din acest program este mai mic decat cel inregistrat anul trecut, respectiv 1.535 de elevi. Dintre acestia, 123 au pierdut acest drept din cauza absentelor cumulate. Valoarea totala a burselor acordate anul trecut prin acest program a fost de aproape 2,5 milioane de lei. Si in acest an, bursa se va acorda in limita bugetului aprobat pentru Bani de liceu. La nivel national, vor beneficia de acest sprijin de la stat 120.987 de liceeni.

Alte articole

Leave a Comment