IOHANNIS: „Şcoala trebuie să înceapă, chiar dacă nu ca de obicei, fiindcă este inadmisibil să avem o generaţie pierdută”

Şcoala nu va începe ca de obicei, dar „este foarte clar că trebuie să înceapă”, pentru a nu avea o generaţie pierdută, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.

„Evident că atunci când un elev acuză simptome, trebuie trimis la medic ca să verifice care este problema. În situaţia unei epidemii, cu atât mai mult. Este însă foarte clar că şcoala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea şcolii, toţi bucuroşi că începe şcoala. Nu se vor aduna. Şcoala, totuşi, trebuie să înceapă, fiindcă este inadmisibil să avem o generaţie pierdută. În mediile de specialitate se vorbeşte despre a preveni generaţia pandemiei”, a afirmat şeful statului într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Potrivit acestuia, copiii trebuie să meargă la şcoală, trebuie să înveţe, trebuie să se întâlnească cu alţi copii de vârsta lor, dar pentru acest lucru este nevoie de regulamente, de ordine, de proceduri speciale pentru vremuri de epidemie.

„Şi la acestea lucrează Ministerul Educaţiei împreună cu Ministerul Sănătăţii. Există proiecte de regulamente, ele se discută şi într-un timp foarte scurt, cu siguranţă, vor fi aprobate şi făcute publice. Măsurile nu sunt complicate, deci lumea să nu-şi imagineze că va apărea o carte groasă de reguli. Nu, regulile de bază sunt aceleaşi: masca, distanţa, igiena. Restul sunt chestiuni de specialitate – ce se face în cazul în care se constată că un elev este bolnav, ce se face când într-adevăr în şcoală apar cazuri de boală, care şcoală se închide, care nu se închide. Acestea sunt deja chestiuni de specialitate şi vor fi tratate de cei care sunt de specialitate”, a menţionat preşedintele.

Sursa: www.bursa.ro

3 Thoughts to “IOHANNIS: „Şcoala trebuie să înceapă, chiar dacă nu ca de obicei, fiindcă este inadmisibil să avem o generaţie pierdută””

 1. Mircea

  Incredibil dar adevarat , cum /cat de cretin sa fii si sa nu iti dai seama ???! Si nu e vorba de o persoana sau un grup mic de persoane , caz in care ar mai explicabila prostia ! Dar e vorba de o adunatura , unii ii spun partid politic , de fapt ciuma cacanie, condusa de asa zisii „sef al statului Werner Politrukul , premierul ORB(an)ul si ceilalti mocofani . La nivelul Salajului nu am asteptari de la electricianul Bode , lautarul Dinu Iancu si alte asemenea „eminente cenusii „. Despre e e vorba , de zeci si vor fi sute de ori pe frontispiciul ziarelor locale apare alaturi de moacele candidatilor la sefia CJ si la primar un slogan ultrainteligent ce ar tebui clarificat o pentru populime „RECLADIM SALAJUL” ??!!
  Nefiind dotat la nivelul somitatillor ciumei cacanii , am procedat babeste . Am cautat si am gasit in DEX-ul limbii romane cuvantul „a recladi= a cladi din nou, refacand din temelii „??? Cum vor face acest lucru niste mocofani ce n-au cladit cu adevarat nimic pina acum ?? Chiar sunt lipsiti de orice forma de bun simt, deversand aberatii pe care populimea le inghite fara a le rumega macar ??!!

 2. Ionut

  Nu ai obosit? Ce probleme ai cu sloganele candidatilor? Electrician, lautar? Dumneavoastra ce pregatire aveti? Ce va recomanda?

 3. Anonim

  Pe Mircea asta i l freaca tare tot cu nu inseamna PSD.Mai Mirceo ! o sa v-o dam in bot la locale si parlamentare la pesedeu si va trimitem in opozitie pentru multe mandate de aici incolo.Iar tu i-i ramenea somer ca nu va mai avea PSD-ul bani sa te plateasca.Cu postaci de genul tau ,PSD-ul are numai de pierdut.

Leave a Comment