Încep înscrierile la Școala Populară de Arte și Meserii

Copiii și elevii cu vârste cuprinse între 2 şi 15 ani, care vor să urmeze cursurile Şcolii Populare de Arte şi Meserii din cadrul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj se pot înscrie la o serie de specialităţi în cadrul acestei instituții. Astfel, în perioada 16 august – 5 septembrie, Şcoala Populară de Arte şi Meserii face înscrieri în anul I de studii, anul şcolar 2022-2023 la: pian, vioară, acordeon, chitară, clarinet, saxofon, taragot, orgă electronică, pictură, canto clasic, canto muzică uşoară, canto popular, dans popular interpreţi – secția maghiară, dans popular instructori – vârsta maximă 20 de ani, design vestimentar, cusut-ţesut, pictură copii şi iniţiere folclor – muzică vocală populară și artă fotografică – foto.

Durata studiilor – în funcție de specializare

Durata studiilor este cuprinsă între 2 şi 5 ani, în funcţie de specialitatea pentru care se optează. Se pot înscrie elevi ai şcolii generale sau superioare acesteia, indiferent de profesie şi de loc de muncă, iar cursurile se vor ţine în afara orelor de program. Taxa de înscriere este de 30 de lei, iar actele necesare pentru înscriere sunt: cerere tip eliberată de instituţie, copie act identitate sau copie certificat de naştere.

Test de aptitudini pentru candidați înscriși în anul I

Candidații înscriși pentru anul I de studiu la Școala Populară de Arte și Meserii, în perioada 5-8 septembrie  vor susţine un test de aptitudini. Astfel, pentru specialitățile muzică – interpretarea unei strofe dintr-un cântec și testarea auzului muzical (melodic, armonic, memorie, ritm); pentru specialitatea pictură – realizarea unui desen, constând în natură statică, pe baza căreia se testează aptitudinile care vizează vederea în spațiu, capacitatea de reprezentare a volumului; pentru specialitatea dans popular – testarea auzului muzical (melodic, ritm); pentru specialitatea design vestimentar – schiță, desen rapid care indică în câteva linii trăsăturile principale ale unei figuri umane; pentru specialitatea cusut-țesut – noțiuni despre arta populară, coaserea unor puncte de cusătură cunoscute și pentru specialitatea artă fotografică – cunoștințe tehnice pentru utilizarea aparaturii necesare fotografierii. Susținerea testului de aptitudini se va face conform programului stabilit. Informaţii suplimentare se pot obţine zilnic între orele 8-16 la sediul CCAJ  Sălaj din Zalău, piața 1 Decembrie 1918 nr. 12, www.culturasalaj.ro sau la telefon 0260-612870.

Leave a Comment