In ciuda deficitului bugetar, profesorii simleuani isi vor primi salariile

In ciuda deficitului bugetar, profesorii simleuani isi vor primi salariile

Consiliul Local al orasului Simleu Silvaniei, judetul Salaj, intrunit in sedinta ordinara din 30 aprilie 2009, a aprobat rectificarea bugetului local pe anul in curs, atat la venituri, cat si la cheltuieli.

Astfel ca, la capitolul cheltuieli, bugetul destinat protectiei mediului este de 1.380 de mii de lei, in timp ce pentru locuinte, servicii si dezvoltare publica, Primaria se va putea folosi de cei aproximativ 150 de mii de lei.

Ca urmare a rectificarilor negative din partea autoritatilor guvernamentale, bugetul destinat invatamantului este cu opt procente mai scazut.

Conform O.U.G 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, sumele defalcate din T.V.A pentru finantarea cheltuielilor de personal din institutiile de invatamant preuniversitar de stat ale comunelor, oraselor si municipiilor se diminueaza cu suma de 1.124.000 lei.

Asadar, pentru Invatamant vor fi alocati cu pana la 1.124 mii de lei mai putin, insa, cu toate acestea, aceasta suma ramane superioara fata de bugetul alocat in anul 2008.

Din declaratiile primarului Septimiu Catalin Turcas, la nivelul orasului Simleu Silvaniei, profesorilor nu li se vor reduce salariile si, nicidecum, nu vor exista probleme in ceea ce priveste primirea lor. Din calculele estimative, unitatile de invatamant vor putea sa-si primeasca salariile inclusiv in luna noiembrie, totusi putandu-se asista, probabil, la o mica descoperire financiara pe final de an. Cat despre plata salariilor pe timp de vara, situatia a ramas indecisa, dar se prefigureaza un nou sistem de alocare a salariilor profesorilor in regim lunar.

Astfel, profesorii s-ar putea sa si primeasca salariile in fiecare luna din vacanta de vara, fara a mai fi abordata vechea metoda a platii celor trei salarii concomitent, inainte de perioada vacantei de vara. Desi deficitul celor 8 la suta, aduce un gust amar dascalilor, primarul urbei simleuane este de parere ca problema salarizarii la nivelul orasului este rezolvata.

Alte articole

Leave a Comment