În acest an şcolar se renunţă la săptămâna « Şcoala altfel »

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în acest an şcolar se renunţă la săptămâna „Şcoala altfel” pentru a recupera una dintre cele două săptămâni de vacanţă de care elevii au beneficiat în a doua jumătate a lunii octombrie din cauza evoluţiei pandemiei de COVID-19, infomează news.ro.

Cîmpeanu precizează că datele la care se va termina anul şcolar 2021-2022 şi cele programate pentru examenele naţionale susţinute de elevii claselor a VIII-a şi a XII-a nu se modifică.

„Am primit foarte multe solicitări – şi este o solicitare generală aceea de descentralizare. Măsurile pe care le-am anunţat , toate intră în spiritul descentralizării clamate, cerute de mult timp, nu numai de când a apărut această pandemie, în sistemul de învăţământ din România. O altă cerere a fost aceea a păstrării datelor pentru bacalaureat şi evaluare naţională. O altă cerere a fost aceea a păstrării numărului de săptămâni de curs pentru toi elevii. Acest lucru se poate face prin compensarea celor două săptămâni de vacanţă cu o săptămână de vacanţă pentru elevii din gimnaziu şi liceu în perioada 3-10 ianuarie şi cu o singură săptămână pentru elevii din învăţământul primar şi pentru copiii din grădiniţe care vor veni la şcoală tot pe 10 ianuarie, aşa cum ştiau, vor face o săptămână în plus de pe 10 pe 14 ianuarie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu vineri, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că semestrul al doilea al anului şcolar se va încheia pe 27 mai pentru elevii claselor a XII-a, pe 3 iunie pentru clasele a VIII-a şi pe 10 iunie pentru toţi ceilalţi elevi, cu excepţia elevilor din învăţământul profesional şi tehnologic, care vor încheia anul şcolar pe 1 iulie.

„Sunt datele cunoscute, aceste date rămân. Compensarea se face printr-o săptămână de vacanţă în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu, printr-o a doua săptămână, renunţându-se la săptămâna Şcoala altfel – pentru că tot acest an şcolar, din păcate, este altfel – iar pentru elevii din învăţământul primar se va renunţa doar la Şcoala altfel, nu vor avea pierderi din vacanţa de iarnă. Vom intra în vacanţă în data de 23 decembrie, vor fi 10 zile vacanţă de sărbători, elevii din gimnaziu şi liceu vor reveni la şcoală pe 3 ianuarie, elevii din clasele zero-patru vor veni la şcoală pe 10 ianuarie”, a subliniat ministrul.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment