Guvernul vrea să introducă internet wireless în 4.500 de şcoli

Ministerul Educaţiei va derula un program prin care introduce internet wireless în 4.500 şcoli din România, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, pus recent în dezbatere publică. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene, valoarea investiţiei fiind de 210 milioane de lei, din care peste 177 de milioane de lei reprezintă bani nerambursabili.

“În urma implementării proiectului, este vizată obținerea următoarelor rezultate: 4.500 de școli care vor beneficia de echipamente wireless, 20.000 de echipamente wireless instalate, 54 persoane instruite pentru administrarea şi utilizarea infrastructurii”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamantare a caracteristicilor principale și a indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului de investiții „Platformă naţională integrată – Wireless Campus”.
Prin acest proiect, autorităţile îşi propun să creeze o platformă naţională integrată de tip campus, care să asigure, cu prioritate în școli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir la rețele de date deschise interconectate, inclusiv la Internet.

Alte articole

One Thought to “Guvernul vrea să introducă internet wireless în 4.500 de şcoli”

  1. Anonim

    4.500? Păi atîtea sînt școlile cu WC în curte. Acolo le bagă wireless?

Leave a Comment